Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

måndag, oktober 22, 2007

Bananbiff forever!

Och äntligen skriver någon mer om Chiquitas blodiga bananer.
Vi bloggare har ju haft en bananbiff med PR-mupparna.
Till dig som tycker att Fair Trade är töntigt och "PK" (jo, jag får höra det titt som oftast). Berätta det för de anhöriga till dem som dött för att du ska få äta billiga bananer.

Etiketter: , ,

5 kommentarer:

Blogger Martin sa...

Fairtrade ÄR just nu "PK". Därmed inte sagt att det skulle vara "töntigt". Det borde vara viktigt för alla att göra den distinktionen.

Jag vill klargöra att mitt förra inlägg inte har något med en sådan blaserad hållning att göra. Däremot tycker jag att marknadsföringen av det som ska föreställa "korrekt" blir tveksam ibland. Av strikt humanitära skäl har jag gått över från KRAV-märkt kaffe till Fairtrade. Samma grej med bananer naturligtvis.
Det är när jag köper bröstcancerforskning med KRAV-morötterna jag börjar känna att någon försöker göra bizniz med våra samveten här.

00:57  
Blogger Lisa sa...

Ojdå, jag har inte läst ditt inlägg. Jobbar för mycket för att läsa andras bloggar just nu.

Jag blir förbannad när folk avfärdar genomtänkta ställningstaganden med ett slött "PK". Jag har också svårt för bisnissen. Just nu är jag lite irriterad över att ingen engagerar sig i den humanitära katstrofen AIDS medan sjukdomar som bröstcancer får massor av uppmärksamhet.Bröstcancer kan drabba oss men empatin verkar inte sträcka sig till Afrika.

Självklart är jag "mot" bröstcancer någon jag älskade drabbades av det, men jag vill inte heller ha ett rosa band med mina morötter heller.

Tjugo spänn mot AIDS ger mycket mer effekt än tjugo spänn mot cancer. Detta innebär inte att det är fel att bära ett rosa band.

08:10  
Blogger görel sa...

Suveränt! Jag är inte säker på att jag hade uppmärksammat Chiquitas illdåd om det inte hade varit för dig och andra bloggare. Men sen dess är vi på hugget, barnen har spritt det till sina kompisar osv.

Och det finns fler skurkar: jag måste verkligen stöta på pressen att gräva lite om Nestlé som är åtminstone i samma klass som Chiquita, egentligen värre - jag blev riktigt förb-d när de tilläts sponsra Stockholms Water Week.

Säga vad man vill om Michael Moore, men man kanske skulle bussa honom på alla de här skurkarna?

Håller absolut med om hiv/aids - vi kan nog inte riktigt fatta vilken katastrof det är.

09:23  
Anonymous Anonym sa...

Slut på vampyrattackerna. Nu blir det bloggutmaning istället!

13:13  
Anonymous Anonym sa...

Glöm inte att köpa FN-bakelsen imorgon!!!

http://www.sfn.se/news.asp?nodeId=103&newsId=1200

13:46  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida