Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

tisdag, oktober 16, 2007

Chaource: En liten bit av paradiset ...

... för ynka 38 kr på Vi Hornstull. Köp nu, denna dagen kan vara din sista. Och med större sannolikhet ostens, för just idag nådde den sammetsklädda bleka helfeta skönheten sin höjdpunkt. Nåja, den är säkert passabel i morgon också om ni inte hinner dit ikväll.

För övrigt sålde jag på en gammal dam och en ung kille varsin Chaource av bara farten när jag föll i tungotal (läs: kackig franska) över fyndosten.

Några vinnördar som kan upplysa om sen optimala drycken till? Tips mottages tacksamt. Jag gillar inte champagne, bara så ni vet.

Etiketter: , ,

9 kommentarer:

Anonymous Örjan sa...

Charouse
Vänligen berätta mera. Wikipedia och googlig ger klent svar.
Örjan

19:40  
Blogger Lisa sa...

Följ länken ovan. Har inte mycket mer info förutom att de är galet god. Syrlig kärna och rinnig.

21:13  
Anonymous Örjan sa...

Tack info. Jag stavade fel vid min sökning.
Örjan

22:46  
Blogger Lisa sa...

Tänkte välan det! Lycka till, raring!

22:53  
Blogger Kurt sa...

Bara 38 kr/kg för ost låter ju väldigt billigt, det borde rimligen ha blivit fel någonstans?

06:35  
Blogger Lisa sa...

Men Kurt: Det var inte kilopriset utan prset för en rar liten ost ost. Varje ost väger 200 g. Ett fyndpris för en DOP.

07:04  
Anonymous viveca sa...

Åh, chaource, den var en favoritost när jag bodde i Paris för evigheter sen. Då drack vi vilket vin som helst till, bara det var billigt.
Googlade lite på franska sajter och en tyckte att portvin eller champagna (sorry) var bäst till. En annan rekommenderade chablis till lite omogna ostar och kraftig röd bourgogne tll de riktigt mogna. Sen kunde man läsa att för fraktades den inlindad i salladsblad och att den mognar bäst om man förvarar den i grönsakslådan i kylen. Mums, den är så smörig och syrlig!

21:24  
Blogger Lisa sa...

Viveca: Ja jag brukar inte gilla såna där smöriga ostar. Men den här är mild och amper samtidigt. Precis som jag.

23:08  
Anonymous anders wennerstrand sa...

Lite sent ute i kommenterandet här... Vi åt Chaource från Androuet för lite sedan och slog frivolter av lycka. Obegripligt gott. Testa med en ripasso, kanske, med söta körsbärstoner som klarar av syran i osten. Eller något från Alsace med lite restsötma. Portvin blir gott men lite dominant, tror jag. Återkommer nästa gång vi testar!

20:38  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida