Efterlysning: Cider
Hörrni! Vet ni om det finns någon svenskproducerad torr cider? Både med och utan alkohol är aktuell. En god vän vars sökande närmar sig desperation undrar. Vi talar om hantverksprodukter utan smäckiga tillsatser.
Etiketter: cider, efterlysning
19 kommentarer:
Snabbtips:
Jag vet inte om den är till försäljning, men Oaxens egna är fantastikst god.
Väldigt torr och osöt för att vara cider.
Den skulle jag vilja köpa själv men har inte tagit mig för att mejla dem än.
Om inte annat kanske de kan ge vidare information ver de får sin ifrån.
Kiviks kanske? De har en torr, både med låg och högre alkoholhalt.
Är det verkligen cider som Kivik gör????
Tobias: Kiviks torra är inte jättedåligt men inte heller något att hänga i julgranen (vad cider nu skulle göra där ...)
Köpte en gång god cider vid Julita slott Gårdsbutiken. Den var gjord på Gravensteiner, och smakade verkligen äpple. Ring dit kanske finns den kvar i sortimentet
Kolla med killen på nyöppnade Bondens i Hötorgshallen. Kunnig och bra koll på de svenska gårdsbutikerna. Såg att han bla hade svagdricka etc.
annars väntar jag på att få smaka den här
http://www.duchyoriginals.com/public/new/latestnews/displaynew.aspx?id=26
Kolla Mora Bryggeri www.morabryggeri.se. Dom har i alla fall en äppeldricka.
Den som de kör med på Oaxen kommer från Hörningsholm.
Den där tomatanläggningen i Viken som Gourmet gjorde en grej på. Där säljs råsafter och muster och cider från ett närbeläget musteri. Kommer bara inte ihåg vad som står på flaskan.
Varför inte göra den själv efter min kollegas recept?
Hos Vikentomater brukar de väl sälja Kullamust?
Harald, Oaxens egna cider heter Hörningholm. Det trodde jag berodde på att det finns ett slott med samma namn i närheten.
Eller är det på den gården/det slottet cidern tillverkas?
Kullamust är ett företag i Jonstorp, inte långt från Viken. Men jag är tveksam till om de gör någon egen cider.
Kiviks har ett rätt stort antal varianter och får trots allt anses vara Cidersveriges traditionalister. Jag håller nog en peng på att de kan ha något lämpligt i sitt sortiment.
Jag tror inte Oaxen gör cidern nej, utan snarare en kombination av att den kommer från Hörningsholm samt att det finns en äppelsort med samma namn :)
Har provat mig igenom Kiviks och är oimpad. Super att blanda bål på och kalasbra till mulled cider. Men inte som sofistikerad dryck på egna ben.
I Upplandsväsby på Harva Gård fanns det förut ett musteri dit man kunde köra sina äpplen och få pressat, men det var ett tag sedan jag hörde något om det. MEn ska undersöka saken närmare.
Drack Naesgaarden Äppelcider på öl- och whiskymässan i Nacka Strand häromveckan, och blev omåttligt imponerad; fruktigare och finare äppelsmak har jag nog aldrig stött på. Den finns på Systemet, men tyvärr bara i beställningssortimentet i helt kolli à 24 st. Kollipriset blir då 610 spänn, vilket ju inte är så höjdars om man bara vill prova.
Stort tack till alla jag är mäkta imponerad av masssornas visdom!
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida