Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

tisdag, oktober 16, 2007

Snabbt tips!

Förra leveransen av lådor från Årstiderna var så spektakulärt bra att min man muttrade att leveransen var riggad. Jag har ju gnällt en del på dem. Nu har de bytt förpackningsstrategi och varorna når oss i mycket piggare skick. Hur som helst har vi nut tagit oss till botten på lådan och savoykålen. Igår åt vi renskav och serverade savoykålen till på detta vis:

Stek fintärnat rökt sidfläsk eller bacon med finhackad ingefära i en gnutta smör tills det får färg. Vänd ner strimlad savoykål och fräs någon minut. Slå på en skvätt kycklingbuljong (Koncentrat+vatten går fint). Bräsera under lock tills kålen mjuknat, ca 10 minuter beronde på kålens mörhet. Vänd ner tärnat äpple och låt ånga ytterligare någon minut. Peppra mycket.

PS. Vi fick långa i fisklådan i torsdags. Som altid var firren okanderligt färsk men jag har insett att jag helt enkelt inte gillar långa.

Etiketter: , ,

11 kommentarer:

Anonymous pipopp sa...

Nu har jag skummat igenom en hel del inlägg om Årstiderna och Ekolådan hos dig och hos andra.

De flesta inlägg är inte helt moderna.
Vad är status idag?

Jag har haft ekolådan ett tag nu. Det är bra för affärerna i vår kommun är bedrövliga på grönsaker, vi får åka långt för att handla sådant. De är faktiskt bättre på utländska stapelvaror?!

Nu börjar Årstiderna här, så vi provar. Men jag har just nu inte lust att prova igenom ALLA alternativ.

Första intrycket är att Årstiderna verkar vara aningens billigare.

09:13  
Blogger Patrik sa...

man kanske skulle testa om alla är lika inför årstiderna

nu när kylen funkar igen

09:14  
Blogger Lisa sa...

pippopp: Du ska snart få din hedersplats. Jobbar för mycket just nu.

Vi tycker att Ekolådan höll jämnare kvalitet förra året men Årstiderna hade skojigare grejor. Det vi främst vill åt är Årstidernas fisk som är underbar.

Senaste lådan från Årstiderna var helt makalöst bra. Så vi ger dem en chans till uder hösten.

Mkt bra service när man klagar på båda lådorna.

09:17  
Blogger FH a.k.a. Bosse sa...

Är du helt säker på att långa går bort? Vi brukar köra ett västkustrecept med kokt långa som är underbart. Men bara på sommaren när det finns färsk vitkål.

09:22  
Blogger Lisa sa...

Bosse! Vi är också inne på att koka den. Ditt recept kan ju modifieras lite för vintertid.

09:45  
Blogger ozmazome sa...

mitt toppenrecept är fish cake. lika mängd kokt potatis kokt fisk. blanda som en mos när de svalnat, krydda med valfritt ex. persilja, rökt paprikapulver, salt peppar osv. gör bullar med mjöl på händerna så att det inte fastnar. doppa i vispat ägg doppa i brödsmulor (jag sparar alltid brödkanter kör i mixer vid behov). Stek (fritera) i rapsolja. Passar ex till enkel sallad, lite tomat chili marmelad.

10:18  
Blogger Lisa sa...

Ozmazome: Vi är faktiskt inne på att göra thaifiskbiffar på firren. Men ansek förtjänar så färsk fisk din lite mildare kryddning ...

10:27  
Blogger ozmazome sa...

det är klart att fisken ska vara färsk elle nyupptinad! det finns två sorters rökt paprikapulver sött eller starkt... jag tycker absolut att man kan krydda med valfri fantasi t.ex. kapris, chili, ingefära eller annat kul som man hittar hemma! välj tillbehör efter kryddning om kapris är ditt alternativ är rödbeta super osv.

10:56  
Blogger görel sa...

Till skillnad från Ekolådan levererar Årstiderna även i Uppsala och vi provade dem förra året. Men jag blev lite ledsen när lådan, trots att vi valde Lantlådan som bara skulle vara svenskt och närproducerat, mest innehöll lastbilsfraktade grönsaker från Danmark. OK att det är svårt att få ihop lådorna fram på vårkanten, men så stor skillnade är det väl inte mellan Danmark och Sverige när det gäller rotsaker? Jag tror inte de har ansträngt sig tillräckligt i upphandlingen.

I höst har vi i stället köpt grönsakskorgar från en gård utanför sta'n, men måste medge att Årstidernas lådor var roligare - vi kanske kollar lite på Årstiderna igen efter jul. Ska tjata lite på dem om transporterna.

12:20  
Blogger Översättarhelena sa...

Å, vad bra, nu vet jag vad jag ska göra med min savoykål.

14:48  
Blogger Lisa sa...

Görel: Vi köper Lantlådan rätt ofta. Tyvärr kommer nästan alla grönsaker med lastbil oavsett vilket. Men Årstiderna jobbar med bättre transporter. Det bästa med att få hem lådan är att man tvingas tänka till och äta mer grönt. Men ikväll blir det lammgryta ...

15:57  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida