Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

lördag, januari 13, 2007

Kyckling med finess

Igår blev det ett par glas vin his J&B. Och det bästa av allt: ett möte med den mystiske K som visade sig vara oerhört förtjusande. Mer om hans peppar senare när jag plockat fram kameran.
Redan i trappen kände jag de ljuva dofterna av min mans matlagning. En ovanligt frodig majskyckling hade fått en blandning av lätt rostade frön av svart indisk senap, fänkål och koriander under skinnet. ( Bruna senapsfrön går också bra men gula är beska.) Nu hoppas jag att många googlar sig hit på "godaste kryddorna till kyckling". För det är mycket möjligt att just den här kombinationen är den optimala om man verkligen vill locka fram den sublima smaken hos fågeln i fråga.
Som alltid serverades den milda, krämiga levern som förrätt på en liten brödskiva. Brödskivan stektes hårt i kycklingfett och själva levern toppades med stekt schalottenlök (inte bananschalotten, men gärna asiatisk!) och hade diskret smak av sherryvinäger och lite socker.

3 kommentarer:

Anonymous - din ekologiska guide - sa...

Mums! Det låter smarrigt!
Får jag gissa att det var en Bosarpkyckling som ni lagade till?
Den lär ju setts häcka kring storstäderna, dock ej här i glesbyggden.

11:27  
Anonymous Susanna sa...

Jag vill bara tacka på mina och min mammas vägar för en fantastisk blogg. Jag älskar hur du talar om maten, älskar hur den beskrivs. Jag har nu börjat laga mat för första gången i mitt liv. Det är knepigt, svårt, men spännande!

And this, all thanks to yoou!

15:24  
Blogger K sa...

Oj oj oj, en sådan kommentar som susannas måste ge lättare fötter i minst en vecka. Du har en beundransvärd pedagogisk förmåga, Lisa. Och det var jättekul att träffa dig på riktigt igår på J&B.

20:39  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida