Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

torsdag, januari 11, 2007

Trendenser

Som alla besserwissrar älskar jag att svara. I alla fall om det inte krävs en massa trist research. Men det finns bra frågor och dåliga frågor. Värst är när korkade reklamare ringer och tycker att jag ska besvara frågor om trender för att de sen ska sälja materialet till en kund.
Nästa gång ska jag svara att brietårta, stjärnfrukt , buttisar och ostkrokar är hetast. Och säga att cover flow är nyckleordet till all sann lycka.
Genom Elin hittade jag den här listan på trender i USA som på ett pinsamt sätt sammanfaller med våra i mångt och mycket.


PS Den sämsta frågan hittills var när någon klotskalle från en reklambyrå mejlade mig och bad mig lista spännande matpersonligheter och krogar i Malmö eftersom hon höll på att "knåpa ihop" ett informationsblad för en kunds räkning. Illa formulerat och späckat med smilisar. "Tack på förhand!"Intressant att det finns människor som trots en fil kand i informationsvetenskap inte förstår skillnaden på en frilansskribent i Stockholm och Malmö turistbyrå.

PPS. Om ni undrar varför jag bloggar så mycket beror det på att jag har halsfluss och maginfluensa samtidigt. Bloggning är ungefär vad man mäktar med då.

6 kommentarer:

Blogger Jessika sa...

buttisar?

jag hoppas du inte har fått vinterkräksjuka, magsjuka överlag är pissigt men den står ut som särskilt okul.
Du skulle ha mejlat knallkorken på reklambyrån och sagt att du också tar arvode...

20:45  
Anonymous Anonym sa...

Konstigt vad folk nuförtiden vill ha allt serverat på ett fat. Istället för att ta reda på det själv försöka ta den enkla vägen och låta dig göra allt jobb.
Såg att en ung journalist hade kapat mycket av vad jag hade sagt på internet (nästan ordagrant) förra året i Aftonbladet, det gjorde mig ganska besviken.

Zaba

00:45  
Blogger Översättarhelena sa...

Jag vill också hemskt gärna veta vad buttisar är för nånting. Annars kommer min snuskiga fantasi att hitta på den ena förklaringen värre än det andra.

Wv = cyacozi. Är det så man känner sig med vinterkräksjuka och halsfluss, lite cyan-cozy sådär?

08:44  
Blogger Lisa sa...

Har faktiskt ingen aning om vad buttisar är — vad tror ni?

Zaba: Du måste säga från när någon plagierar dig. Det gjorde jag i våras när jag blev skamlöst plagierad. En copy på en stor byrå hade plockat hela bitar ur en av mina gamla artiklar och körde som reklamtext i en massa tidningar. Hell hath no fury as a writer plagiarized. Eller vad det heter. Jag förhandlade mig till en månadslön. (inte min utan copywriterns, annars hade det knappt blivit något).

Jag hade gärna anmält det, men det hade drabbat byrån som var helt oskyldig. Och copyn betalade en stor del själv frivilligt.

Lyssnar redaktören inte — kontakta Resumé eller annan branschtidning. Hätteviktigt att vi värnar till rätten till våra egna ord.

09:09  
Anonymous FruHatt sa...

Stackars, stackars dig som har halsfluss *lämnar lite varm mjölk med honung i *

14:47  
Anonymous Anonym sa...

Tack för tipset ska nog göra det, kan trots allt bevisa att jag skrev det först.

Zaba

18:51  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida