Chilihet fruktsallad
Ni kanske börjar bli sugna på vanilj? Spara den överblivna vaniljstången och mixa den med strösocker till ditt eget vaniljsocker! Smaken är inte lika koncentrerad som i fröna men ger en trevlig smak ändå. Rättvisemärkta bananer i salladen, tack!
Chilihet fruktsallad
1/2-1 vaniljstång, beroende på kassa
1/2-1 thailändsk röd chili, stor som mitt halva lillfinger
2 msk smör & rapsolja
1 msk finriven färsk ingefära
3/4 dl socker
8 dl exotiska frukter skurna i vackra bitar, päron går också fint
1 nypa salt
1. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda dem med frukten.
2. Kärna ur och finhacka chilin. Hetta upp smöret tills det tystnar. Fräs ingefära och chili under omrörning några sekunder. Rör ner sockret och låt det karamelliseras en aning.
3. Vänd omedelbart ner frukten och låt den bli genomvarm. Smaka av med salt.
Chilihet fruktsallad
1/2-1 vaniljstång, beroende på kassa
1/2-1 thailändsk röd chili, stor som mitt halva lillfinger
2 msk smör & rapsolja
1 msk finriven färsk ingefära
3/4 dl socker
8 dl exotiska frukter skurna i vackra bitar, päron går också fint
1 nypa salt
1. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda dem med frukten.
2. Kärna ur och finhacka chilin. Hetta upp smöret tills det tystnar. Fräs ingefära och chili under omrörning några sekunder. Rör ner sockret och låt det karamelliseras en aning.
3. Vänd omedelbart ner frukten och låt den bli genomvarm. Smaka av med salt.
2 kommentarer:
"1/2-1 thailändsk röd chili, stor som mitt halva lillfinger"
Hur stort är DITT lillfiger? ;-)
Alla som kommer på måndag får se!
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida