Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

fredag, januari 12, 2007

Chilihet fruktsallad

Ni kanske börjar bli sugna på vanilj? Spara den överblivna vaniljstången och mixa den med strösocker till ditt eget vaniljsocker! Smaken är inte lika koncentrerad som i fröna men ger en trevlig smak ändå. Rättvisemärkta bananer i salladen, tack!
IngefäraChilihet fruktsallad
1/2-1 vaniljstång, beroende på kassa
1/2-1 thailändsk röd chili, stor som mitt halva lillfinger
2 msk smör & rapsolja
1 msk finriven färsk ingefära
3/4 dl socker
8 dl exotiska frukter skurna i vackra bitar, päron går också fint
1 nypa salt
1. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda dem med frukten.
2. Kärna ur och finhacka chilin. Hetta upp smöret tills det tystnar. Fräs ingefära och chili under omrörning några sekunder. Rör ner sockret och låt det karamelliseras en aning.
3. Vänd omedelbart ner frukten och låt den bli genomvarm. Smaka av med salt.

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

"1/2-1 thailändsk röd chili, stor som mitt halva lillfinger"

Hur stort är DITT lillfiger? ;-)

11:37  
Blogger Lisa sa...

Alla som kommer på måndag får se!

11:45  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida