Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

tisdag, november 07, 2006

Pori, poro, poro!

DSC00031.JPG
I serien mat vi minns mest från Helsingfors presenteras: Långsjuden renlägg med två sorters sås på torkad frukt, pinjenötter och rosmarinkryddad potatiskaka. Makalöst gott!
Platsen för gottet var Glaspalatset, Europas största nu levande funkisbyggnad. I bakgrunden skymtar Johan och hans tyvärr mediokra renkalvlever. Utanför bild sitter Johans ungar och mumsar lövbiff med mycket bra pommes.

Etiketter: , ,

4 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Underbart, ett av mina första riktiga renminnen är 30 år gammalt och då jag förstod att renkött kräver den lite sötare och fruktigare sällskapet. Då serverades en "rensdyrsadel" med sås på renköttgelé, messmör och gröna hela druvor. Platsen var Bloms kunstnerrestaurant på Karl Johan i Oslo och på den tiden jemte Grand, Studenten, Theatercaféen och Tostrupkelleren de enda platserna i Norge där man kunde få riktigt smaklig spis. Vardagarna kunde förstås spenderas på Kafistova med "raspeball" ribbefett og smæltat smör eller helt enkelt "bloklump" en jättelik blodpudding som en kroppkaka fylld med späck, norsk husman, tyvärr bortglömd av de flesta. Och på Studenten om onsdagarna serverades, och det är väl knappt man kan nämna det här, "HvalbifF" nydeligt mört, rött kött, smakligt och magert.
Nu är det snart lutfisktid och vi lagar den som i Norge på torsk, serverar med skivor av messmör, sirap och ringerikepotatis.

Swemag

21:33  
Blogger Lisa sa...

Åh, jag måste till Oslo känner jag!

15:46  
Blogger Orchidea sa...

WOW... vad gott det ser ut!
Ciao.

17:30  
Blogger Lisa sa...

Det var det!

20:06  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida