Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

fredag, november 03, 2006

Lots of miles from Vietnam

Det är klart och isande kallt väder i Helsingfors och finsk mat är världens mest underskattade. Bara så att ni vet. Återkommer med rapport och kanske bilder.

8 kommentarer:

Blogger KrakelSpektakel sa...

Kul, jag var i Helsinki häromdagen. Tyvärr blev det inte något finskt mat-ätande, jag hade gärna besökt någon av de fantastiska konditorierna.

20:00  
Anonymous Oskar sa...

Jag blir så glad av det du skriver! Blir nästan lite sorgsen annars. Hörde senast idag på radion om Berlusconis och tydligen också Chiracs sågning av finsk mat i samband med något EU-möte. Är de inte orättvisa? De kanske bara har inskränkt smak? Jag tycker det finns många otroligt goda finska smaker.

23:03  
Blogger ondskan sa...

Men alltså, det vore väl förvånande om en italienare och en fransman hade något gott att säga om finsk mat??? Den smakar inte alls som den deras mamma lagar åt dem.

10:27  
Anonymous Oskar sa...

Nej i och för sig, Ondskan. Det har du rätt i. Och klart, jag är ju själv såld på italiensk mat. Men att gå ut och offentligt avrätta ett annat lands matkultur som undermålig. Chauvinistiskt! Men de här två herrarna är ju i och för sig inte kända som de mest ödmjuka och vidsynta. Tyckte att det var kul då Berlusconi sade att Finland ju inte kunde få EUs livsmedelsverk. Finnarna visste ju inte ens vad prosciutto var. Tidningen Hufvudstadsbladet svarade: Det vet finnarna visst. Men vi föredrar den spanska serranon :)

11:58  
Blogger Jessika sa...

Jag har dessvärre inte kommit i kontakt med några finska kulinariska höjdpunkter, eller jo, några stycken. Memma, äggsmör, karelska piroger, tjärglass, morotslåda. Jag har bara varit i Finland en enda gång så det beror inte på att det jag har ätit har varit äckligt eller så, jag har liksom bara inte råkat på finsk mat. Vad skulle ni som har varit där mer berätta om finsk matlagning? Jag vet bra mycket mer om japansk mat än jag vet om finsk(avslöjade hon rodnande)...

13:50  
Blogger ondskan sa...

Jag älskar lethäjuusto (eller hur man nu stavar det). Sån där ostkaka iaf.

20:22  
Anonymous Ulla sa...

kommentar till ondskan

leipäjuusto heter det
och är direkt översatt brödost
jättegott med hjortronsylt till eller lingon och tjinuskisås...

Jag har varit i Helsingfors i tio dagar nu, åker hem i morgon. Var på Elite och åt i kväll, en gammal konstnärsrrestaurang i Tölö i Helsingfors

21:23  
Blogger ondskan sa...

Just det, så heter det. Gott.

18:12  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida