Asiagurka som sallad
Asiegurka kan mycket väl vara Sveriges mest underskattade grönsak. Smaken ligger mellan gurka och omogen honungsmelon och det bestämda tuggmotståndet gör att den blir ett intressant inslag i sallader och grytor. Att den är suverän i inläggningar visste ni kanske redan. Den här busenkla varianten snodde jag ihop igår. Vi fick nämligen besök av våra mest odlarbegåvade vänner som hade en hel låda grönt med sig.
I salladen har jag använt nya favvofrukten Mineolas som är mycket smakrikare och saftigare än apelsiner just nu och har en trevlig blommig arom. Den har mindre syra än en apelsin, så det kan behövas lite vinäger för att pigga på smakerna. Hackade valnötter eller rostade pumpafrön är trevligt knusprigt på salladen.
Matälskarens ursäkt! Hoisinrapporten är på väg. Vi ska bara ta en tjusig bild.
I salladen har jag använt nya favvofrukten Mineolas som är mycket smakrikare och saftigare än apelsiner just nu och har en trevlig blommig arom. Den har mindre syra än en apelsin, så det kan behövas lite vinäger för att pigga på smakerna. Hackade valnötter eller rostade pumpafrön är trevligt knusprigt på salladen.
Asiegurka med citrus och mynta
400 g asiagurka
1 mineolas
1/2 msk äppelcidervinäger eller pressad citron
1 msk finskuren mynta
1 msk finskuren limebasilika
1/2 dl finstrimlad rödlök
nymald svartpeppar
1. Skala och halvera asiagurkan. Skrapa ut kärnorna. Skär i sockerbitsstora tärningar. Skär skalet av mineolasen med vass kniv. Skär köttet i lika stora bitar.
2. Blanda med övriga ingredienser.
Matälskarens ursäkt! Hoisinrapporten är på väg. Vi ska bara ta en tjusig bild.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida