Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

fredag, augusti 26, 2005

Matälskarens pizzaorder

Ständigt tjatar managementguruar som försöker verka djupa om dubbeltydigheten i det kinesiska tecknet för kris. Det består nämligen av tecknet för fara kombinerat med tecknet för möjlighet. I sådana fall kan man lugnt på stå att detta tecken symboliserar mitt inflyttande i huset med en av Stockholms bästa pizzerior — La Casa på Långholmsgatan.
Riktiga italienska charkuerier, god ost, tilltalande kombinationer och trevligt knasterbrända kanter. Enligt Livsmedelsverkets databas behöver en pizza inte vara en näringsmässig katastrof. Men det är för mycket fett och för lite fibrer, vitaminer och mineraler för att dietisten inom mig ska vara lycklig. Gör så här:
  • Undvik sorter med uppenbart feta ingredienser. Gillar du bearnäs på pizzan är det här fel blogg för dig för övrigt.
  • Beställ din pizza med halva mängden mozzarella. Kompensera genom att be om extra lök eller någon extra trevlig grönsak på. Säg till att du inte vill ha olja skvätt över den färdiga pizzan. Droppa hellre över av din egen utsökta jungfruliga olivolja om du måste.
  • Skär omedelbart bort 1/4 från pizzan och lägg åt sidan. Toppen som mellanmål eller depraverad frukost dagen efter.
  • Ät alltid mycket frukt efteråt. Helst en stor fruktsallad.

7 kommentarer:

Blogger Ilva sa...

Eller gor den sjalv med farsk tomatsas, ev. lite vetekli i degen och lagom med buffelmozzarella! Da kan val inte dietisten i dig vara sa hogljudd?

12:30  
Blogger Lisa sa...

I teorin har du alldeles rätt, Ilva! Men verkligheten ser annorlunda ut. Ibland orkar inte ens en matnörd laga middag. Vid sjukdom, bakfylla eller akut trötthet blir det därför hämtpizza. Och de har buffelmozzarella om man betalar lite extra!

13:06  
Blogger Ilva sa...

Jomenvisst! Kan ju inte pasta att det inte ar skont att fa fardig mat da o da! Ar lite avis pa er alla som har sant runt knuten bara!

15:28  
Blogger Lisa sa...

Är lite avis på dig som har en ugn man kan baka i. Vi har gasugn. Vissa gasugnar går utmärkt att baka i. Den här är omöjlig. Vi kompletterar med en litan kombinerad mikro/varmluftsugn. Men den kirrar inte pizza åt fyra i brådrappet.

16:39  
Blogger Patrick sa...

"Gillar du bearnäs på pizzan är det här fel blogg för dig för övrigt."

Hmm...det utesluter iofs inte att man tycker om andra "bra" maträtter ;)
En dagen-efter pizza med oxfilé, fläskfilé, kebabkött och bearnaise är helt gudomlig för att återställa balansen i kroppen. Visserligen spränger den sig väl in kring 8000 kcal, men ändå :)

13:12  
Blogger Lisa sa...

Patrick: Säger du banan också så är du bannlyst! Men, men vi har alla våra små perversioner. Själv gillar jag färdiga små köttbullar att äta direkt ur frysen. Lite El Bulli, liksom.

17:03  
Blogger Maria sa...

Mmm, La Casa ÄR bra! Länge sen jag var där, dags för att promenera över bron för ett återbesök tror jag bestämt. :-)

22:05  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida