Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

tisdag, augusti 30, 2005

Små, små smulor

Jag är en gräslig snobb när det gäller ströbröd. Det svenska smakar ofta härsket.
Därför föredrar jag asiatiska pankosmulor. De består av specialbakat bröd som skurits i skira flisor vilket ger sprödare panering och luftigare rätter. Det går också bra att använda i köttbullar och biffar. Köp det på asiatiska affärer och välj vietnamesiskamärken som är mycket billigare än de japanska. Tack vare den låga fetthalten håller de länge utan att smaka dävet.
Att dubbelpanera med panko är en fröjd och barnen äter nästan allt som har pankodräkt. Vänd i kryddat mjöl, ägg uppvispat med en gnutta olja och till sist i panko. Stek på hög värme i mycket rapsolja. Låt rinna av på hushållspapper och segern är din.
Aptitretare! Senare i dag presenteras svenska smaker som vi igår bjöd mina gäster från Singapore.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida