Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

onsdag, augusti 31, 2005

Ingefära och dess kusiner

Ung ingefära


Galangal


Krachai


I dagarna kommer ett doftande färskt nummer av Gourmet. jag ahr skrivit en artikel om ingefära och dess kusiner. Därför passar det utmärkt att följa upp temat här på vår blogg. De här läckra godingarna kommer att figurera i recepten den närmaste tiden. Du hittar dem i kylen på asiatiska affärer som China Market på Olof Palmes gata i Stockholm eller China Center på Möllevångstorget i Malmö. Om du bor i en annan stad och har heta tips om bra inköpsställen blir jag fnoskigt lycklig om du berättar det för mig.

5 kommentarer:

Blogger Sara Berlekom sa...

Hur länge håller sig ingefära?
Hur förvarar man den bäst?

Reflektioner

12:06  
Blogger Martin sa...

jag måste verkligen ta mig för att köpa tidningen någon gång.

Jag testade föresten att göra marinad på en knippe thai-basilika när jag föröskte göra någon god maträtt med Tofu, så nu gillar jag nästan thai-basilika bättre än genovesen.

Föresten, vet du om det finns någon affär som säljer billig genovese-basilika? (för det var väl så den italienska basilikan hette?).

Och tack för mcyket för en trevlig föreläsning, jag ångrar att jag inte hade med mig anteckningsblock.

22:55  
Blogger Lisa sa...

Sara: Ingefära håller sig länge men smakar bäst när den är färsk. Ju äldre ingefäran blir desto tåligare är den eftersom smaken är robustare och det tjockare skinnet skyddar mot uttorkning. I en papperspåse i kylen klarar den sig flera veckor. Du kan också frysa den och ta fram hela klumpen, riva så mycket du behöver och raskt stoppa tillbaka den. Ung ingeföra tappar både smak och stuns efter någon vecka, tycker jag.

Martin: Tack!Det finns fin Genovese på Möllevångstorget (t ex ståndet i mitten) när den är riktigt krafig och billig går den hyfsat att frysa. Förra året köpte jag ett kilo för 30 kr precis före stängning. Bondens egen marknad i Stockholm har också.

07:50  
Blogger stationsvakt@gmail.com sa...

Ingefära rules!

12:55  
Blogger Sara Berlekom sa...

Reflektioner

Tack för tipsen :)

13:45  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida