Kalla meloner
Det är inte lätt att vara gift med en matskribent. Aldrig finns det plats att ställa något i kyl eller frys. I kväll förvisade jag en tallrik melonbitar från översta facket i frysen. Synd att slänga, därför slängde vi i stället ihop denna delikata mixersorbet. Eftersom melon inte är något som vanligen finns i frysen kan man inte kalla det för en snabbglass, men den kräver endast en minimal arbetsinsats och ingen glassmaskin. Perfekt som en lätt efterrätt eller mellan rätterna på en festmåltid.
Melonsorbet i matberedare
1 liten ogenmelon
1 1/2 msk fruktsocker
6 blad limebasilika eller mynta
pressad saft av 1/2 lime
1. Urkärna melonen och skär i bitar utan skal. Sprid ut på en tallrik och ställ i frysen tills de är genomfrysta.
2. Kör i matberedare eller mixer tills blandningen är slät. Servera genast.
2 kommentarer:
Besvärligt det där att inte få tillgång till sin beskärda del av kyl och frys. Å andra sidan antar jag att kylens innehåll är gott. Få man önska sig ett foto från insidan av er kyl?
Vi väntar otåligt på vår side-by-side från de onda människorna på El-Giganten som inet håller sina avtalade leveransdatum. Då jäklar ska ni få se på interiörer. Just nu är vår kyl ett tredimensionellt femtonspel för jag provlagar mat till eett Gourmetjobb. Inget för känsliga själar.
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida