Salsa-sås
Jag älskar fånigt matspråk. Inte minst tautologier som salsa-sås eller sugo-sås. (Välkommen med fler fina förslag!) Medan ni funderar passar det att sno ihop en liten salsa-sås. Den här serverades till pankopanerad fisk till middag idag. Vissserligen är fisken fet men salsan är desto sundare. Den passar också att dippa majschips eller endiver i och smickrar fram det bästa hos en karré vid sommarens sista grillningar. Det här receptet räcker till två stora portioner. Att äta små går bara inte.
Salsa med svarta bönor och nektarinChilipastor av bra kvalitet och löjliga priser hittar ni i asiatiska affärer. Välj gärna en med torkade räkor i, det ger extra fyllighet.
2 mogna nektariner
1/2 burk svarta bönor (Zeta)
1/2 msk asiatisk chilipasta Mae Ploy, sambal trassi eller sambal badjak
saft och finrivet skal av 1/2 lime
2 msk finhackad färsk rödlök
1 msk finskuren mexikansk koriander (ngo gai) eller vanlig koriander
2 tsk farinsocker
1. Hacka nektarinerna grovt. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt.
2. Rör ut chilipastan i pressad lime. Vänd samman alla ingredienser och smaka av.
4 kommentarer:
Chai-te och prosciutto-skinka är inte så dumma heller!
OBS att mina exempel är verkliga! Prosciutto-skinkan såldes på ICA vid Olskrokstorget i Göteborg i september 1997. Chai-te kan man dricka lite varstans i Stockholm. Kanske gör man det bekvämt tillbakalutad i en sacco-säck.
Jag gillar vegetarisk chili con carne. Det passar liksom alla, vegetarianer som köttätare.
Jag hade glömt cookie-kakorna! De finns, jag lovar.
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida