Melon med räkor och feta
Med rostad anis och feta får den här sommarlätta räkcocktailen smak av Grekland. Välj de meloner som är i säsong.
Melonsallad med rostad anis
ca 250 g skalade räkor
300 g vattenmelon
300 g ogenmelon eller honungsmelon
2 salladslökar
50 g fetaost
basilika eller mynta
Basilika till garnering
Till dressing:
1/2 tsk anis
1/2 tsk finrivet citronskal
1 msk vit balsamvinäger eller sherryvinäger
1 msk mild olja
1. Rosta anisfröna i torr panna tills de börjar dofta. Krossa dem lätt med kniv eller i mortel. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
2. Tag ut kulor av melonen eller skär den i vackra bitar. Finstrimla salladslöken på snedden. Blanda melon, lök och dressing. Salta och peppra.
3. Arrangera i glas eller i skålar. Toppa med räkor och smulad fetaost. Dekorera med basilika.
Melonsallad med rostad anis
ca 250 g skalade räkor
300 g vattenmelon
300 g ogenmelon eller honungsmelon
2 salladslökar
50 g fetaost
basilika eller mynta
Basilika till garnering
Till dressing:
1/2 tsk anis
1/2 tsk finrivet citronskal
1 msk vit balsamvinäger eller sherryvinäger
1 msk mild olja
1. Rosta anisfröna i torr panna tills de börjar dofta. Krossa dem lätt med kniv eller i mortel. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
2. Tag ut kulor av melonen eller skär den i vackra bitar. Finstrimla salladslöken på snedden. Blanda melon, lök och dressing. Salta och peppra.
3. Arrangera i glas eller i skålar. Toppa med räkor och smulad fetaost. Dekorera med basilika.
2 kommentarer:
Kul!
Vi har så kul i köket hemma att man måste få dela med sig. Jag saknar mina karavaner förfärligt ibland.
Det låter kul, kanske vore något att testa. Kanske passar som lunch någon varm dag? :)
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida