Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

tisdag, augusti 16, 2005

Till enkelhetens lov

Vildsvin, torkad karljohan, tryffelolja ... De kallar sig matnördar men i själva verket är de matsnobbar som ägnar sig åt gastronomiskt översitteri. Inte då! Det är bara det att vi tycker att det är roligare att blogga om mer sofistikerade övningar. Ibland är det enkelt som tusan här hemma. Vi skulle visserligen aldrig komma på idén att göra fiskpinnetaco men rekorderlig stekt strömming är en delikatess. Strömmingen tycks för övrigt vara livsfarlig nu igen för den var billig.
Vardagsströmming som smakar kalas
Vänd pinfärska strömmingsflundror i grovt rågmjöl blandat med salt och peppar. Stek i smör på hög värme. Servera på hembakat, eller i alla fall välbakat surdegsbröd med rödlöksringar, skivade tomater och toppa med en sås. Såsen rör du raskt ihop på 1 1/2 dl gräddfil, 1 msk skånsk senap och 2/3 fransk senap. Det behövs ingen potatis till. Perfekt mogna päron till dessert.

1 kommentarer:

Blogger johanna k sa...

Åh strömming som är så gott!
Det är inte så lätt för mig att få tag på varken fiskpinnar eller färsk strömming. Fiskpinnar kan jag vara utan, med eller utan guacamole. Men strömming är svårt. Så sill eller strömming är för mig fest.
johanna på kokblog

01:24  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida