Till enkelhetens lov
Vildsvin, torkad karljohan, tryffelolja ... De kallar sig matnördar men i själva verket är de matsnobbar som ägnar sig åt gastronomiskt översitteri. Inte då! Det är bara det att vi tycker att det är roligare att blogga om mer sofistikerade övningar. Ibland är det enkelt som tusan här hemma. Vi skulle visserligen aldrig komma på idén att göra fiskpinnetaco men rekorderlig stekt strömming är en delikatess. Strömmingen tycks för övrigt vara livsfarlig nu igen för den var billig.
Vardagsströmming som smakar kalas
Vänd pinfärska strömmingsflundror i grovt rågmjöl blandat med salt och peppar. Stek i smör på hög värme. Servera på hembakat, eller i alla fall välbakat surdegsbröd med rödlöksringar, skivade tomater och toppa med en sås. Såsen rör du raskt ihop på 1 1/2 dl gräddfil, 1 msk skånsk senap och 2/3 fransk senap. Det behövs ingen potatis till. Perfekt mogna päron till dessert.
Vardagsströmming som smakar kalas
Vänd pinfärska strömmingsflundror i grovt rågmjöl blandat med salt och peppar. Stek i smör på hög värme. Servera på hembakat, eller i alla fall välbakat surdegsbröd med rödlöksringar, skivade tomater och toppa med en sås. Såsen rör du raskt ihop på 1 1/2 dl gräddfil, 1 msk skånsk senap och 2/3 fransk senap. Det behövs ingen potatis till. Perfekt mogna päron till dessert.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida