Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

torsdag, oktober 11, 2007

Plommonchutney: recept i morgon

plommonchutney
men bara om någon har plommon kvar. Fast receptet kan säkert modifieras för äpplen ...

Etiketter: ,

8 kommentarer:

Blogger annamaria sa...

Jag ser den goda summaken ligga där...ser fram emot receptet! Köpta plommon från varmare länder får nog duga för här är plommonnen slut.

20:49  
Blogger Lisa sa...

OK, lagar väl äppelchutney då!
Fast kära Annamaria yrar lite för det är ju kalonji!

21:02  
Anonymous pipopp sa...

Jag tycker bilden är vacker. Varma färger som hjälper mig att nästan, nästan känna smaken på tungan.

08:25  
Blogger annamaria sa...

ursäkta hjärnsläppet....den andra påsen ligger bredvid i skåpet...hm...skyller på vaken natt med bebis (tur man har henne att skylla på)...hihihi

09:08  
Blogger Bondhustrun sa...

Hej Lisa! jag läste om dig och din senaste bok i någon bilaga (leva&bo?) och nu har jag beställt boken som verkar så bra. fjäskfjäsk!
men hur som helst, du verkar vara rätt person att fråga: jag är inte så himla haj på det här med kryddor och nu tänkte jag besudla ditt kommentarsfält med en fråga: igår läste jag ett recept på Tom Ka Gai. Den skulle innehålla "nam prik pow". Senare var jag i stans orientlivs, och köpte något som verkligen inte heter nam prik pow men det är räkpasta, och enligt bonniers ordbok är nam prik pow en het chilipasta som innehåller räkor. Jag hoppas ju på att det går att ersätta med just räkpasta? Vad tror du? Utbudet är inte fett här, galangal får jag nog ersätta med ingefära och koriandern struntar jag nog i... Vilken fuskare jag är!

12:01  
Blogger Ann-Lou sa...

Jag har legat i sängen och läst i din nya bok varje kväll denna veckan och den gör mig lycklig! Den är oerhört inspirerande och jag ser fram emot en matrevolutionerande höst!

13:35  
Blogger Annica sa...

Jag har delar av plommonskörden i frysen, så jag skulle bli jätteglad för recept på chutneyn. Särskilt efter att ha sett den fantastiska bilden!

15:56  
Blogger K sa...

Vi har också halva plommon i frysen.

21:10  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida