tag:blogger.com,1999:blog-13251808.post4562386872449236217..comments2023-12-20T09:35:50.989+01:00Comments on Matälskaren: Chaource: En liten bit av paradiset ...Lisahttp://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-9938977925834753912007-10-21T20:38:00.000+02:002007-10-21T20:38:00.000+02:00Lite sent ute i kommenterandet här... Vi åt Chaour...Lite sent ute i kommenterandet här... Vi åt Chaource från Androuet för lite sedan och slog frivolter av lycka. Obegripligt gott. Testa med en ripasso, kanske, med söta körsbärstoner som klarar av syran i osten. Eller något från Alsace med lite restsötma. Portvin blir gott men lite dominant, tror jag. Återkommer nästa gång vi testar!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-69897908568168892202007-10-17T23:08:00.000+02:002007-10-17T23:08:00.000+02:00Viveca: Ja jag brukar inte gilla såna där smöriga ...Viveca: Ja jag brukar inte gilla såna där smöriga ostar. Men den här är mild och amper samtidigt. Precis som jag.Lisahttps://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-2378176774751685382007-10-17T21:24:00.000+02:002007-10-17T21:24:00.000+02:00Åh, chaource, den var en favoritost när jag bodde ...Åh, chaource, den var en favoritost när jag bodde i Paris för evigheter sen. Då drack vi vilket vin som helst till, bara det var billigt.<BR/>Googlade lite på franska sajter och en tyckte att portvin eller champagna (sorry) var bäst till. En annan rekommenderade chablis till lite omogna ostar och kraftig röd bourgogne tll de riktigt mogna. Sen kunde man läsa att för fraktades den inlindad i salladsblad och att den mognar bäst om man förvarar den i grönsakslådan i kylen. Mums, den är så smörig och syrlig!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-16349488788999513372007-10-17T07:04:00.000+02:002007-10-17T07:04:00.000+02:00Men Kurt: Det var inte kilopriset utan prset för e...Men Kurt: Det var inte kilopriset utan prset för en rar liten ost ost. Varje ost väger 200 g. Ett fyndpris för en DOP.Lisahttps://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-25992094677327578942007-10-17T06:35:00.000+02:002007-10-17T06:35:00.000+02:00Bara 38 kr/kg för ost låter ju väldigt billigt, de...Bara 38 kr/kg för ost låter ju väldigt billigt, det borde rimligen ha blivit fel någonstans?Kurthttps://www.blogger.com/profile/02129475735150727429noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-26513259565116289942007-10-16T22:53:00.000+02:002007-10-16T22:53:00.000+02:00Tänkte välan det! Lycka till, raring!Tänkte välan det! Lycka till, raring!Lisahttps://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-5134380872812260182007-10-16T22:46:00.000+02:002007-10-16T22:46:00.000+02:00Tack info. Jag stavade fel vid min sökning.ÖrjanTack info. Jag stavade fel vid min sökning.<BR/>ÖrjanAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-11054910699122973352007-10-16T21:13:00.000+02:002007-10-16T21:13:00.000+02:00Följ länken ovan. Har inte mycket mer info förutom...Följ länken ovan. Har inte mycket mer info förutom att de är galet god. Syrlig kärna och rinnig.Lisahttps://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-81645727913982992692007-10-16T19:40:00.000+02:002007-10-16T19:40:00.000+02:00CharouseVänligen berätta mera. Wikipedia och googl...Charouse<BR/>Vänligen berätta mera. Wikipedia och googlig ger klent svar.<BR/>ÖrjanAnonymousnoreply@blogger.com