Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

måndag, juli 09, 2007

Idolbild: Matälskarens mamma

Min mamma förekommer flitigt i mina skriverier. Inte mer än rätt att ni får ta er en titt på henne! Vid en slarvig titt kan det se ut som mon pappa på bilden.TittiNu åker vi till Finland med alla gazpachorecepten. Vi har mottagit flera bidrag på mejlen också. Tackar! Vi ser mycket fram mot att prova varianten med Bombay Sapphire.

Vinnare utses om en dryg vecka när vi kommer tillbaka och hämtar Johans ungar. Under tiden gives tid att protestera för att era recept inte var kalibrerade för just finska tomater.

Till potentiella tjyvar som läser bloggen: det enda vi har i hemmet är en burk tryffelhonung. Ring på när vi är hemma istället så får du smaka och så bjuder vi på en pastis. Mycket trevligare så, va? Förresten biter våra grannar alla som försöker bryta sig in.

Etiketter: , ,

16 kommentarer:

Blogger Jessica sa...

Åh gud vilket förkläde!!!!!!!!!
Ha det så trevligt i Finland!
Kom ihåg att fråga henne om rödbetssherryn!

11:24  
Blogger Lisa sa...

Vi luskade faktiskt fram ett recept i förrgår åt dig och mamma har lovat att mejla det. Smakar tyvärr bara bra efter ca 4 års lagring ...

11:48  
Blogger Jessica sa...

Oj, inte för att jag tror att jag tänker prova det, du vet inom överskådlig framtid ;). Men kul lät det och jag samlar ju på roliga matgrejer ;).

12:32  
Anonymous Anonym sa...

Var köpes din hulda moders förkläde? Vill ge det i present till min man:-)

19:35  
Anonymous Anonym sa...

Lisa: Undrar en sak, nämligen vilken pastis du tycker jag skall köpa när valet - här i Tyskland - står mellan Ricard och 51?

Innehållen 51:an också lakritsrot (liksom Ricard)?

18:30  
Blogger Bett R World sa...

Jag försöker rensa i skafferiet och anamma lite frivillig enkelhet. Skulle inte du kunna skriva ett inlägg om vinäger. Vi som inte är så kulinariska, måste vi ha både vitvins- rödvins- och äppelcidervinäger för att maten ska smaka, eller räcker det med en sort och i så fall vilken rekommenderar du?

14:24  
Blogger KrakelSpektakel sa...

Trevlig semester!

15:21  
Anonymous Anonym sa...

Hallå foodies!
Jag säljer en koksboksklassiker på
tradera.com SJU SORTERS KAKOR
utgiven 1952! I mycket gott skick..
Sök på SJU SORTERS KAKOR på tradera.com så hittar ni boken.

18:10  
Blogger Patrik sa...

Mer reklam: ha en skön semester eller vad ni nu ska göra i Finland. Polinerar verkligen tryffelblomman, jag trodde den var fridlyst?

22:12  
Anonymous Anonym sa...

Trevlig semester hoppas ni får bra väder. Min är snart slut, efter 3 veckor i Sverige. Glad och utvilad? Nope.
Ser fram mot goda Gazpacho-recept. Favoriträtt när solen skiner.
TT

09:02  
Anonymous Anonym sa...

Angående kantareller
Hoppas du hittat sådana, själv har jag plockat över 5 kg denna vecka.
dvs överskott till frysen.
Detta är mina tips
1. grovrensa hårt vid plockningen -varför bära hem jordiga rötter (som smutsar ner i korgen och som man sedan måste rensas bort)
Min princip -rensningen hemma skall inte ta längre tid än plockningen i skogen.
2.Använd mikron för att koka ihop ("smälta ned") svampen.
Gör så här
Fyll en salladsskål med rensad svamp. Lägg på lock. In i mikron. Mikra tills det kokar. Tag ut vispa runt med hålslev, lyft sedan upp svampen med hålsleven till en långpanna (och låt svalna) Häll försiktigt av svampspadet från salladsskålen i långpannan. Släng "slatten" som innehåller sand mm (eller sila genom melittafilter).
När första "salladsskålen" är klar i mikron har du förhoppningsvis rensat klart för nästa omgång. osv.osv

Obs kantareller skall ej förvällas.
Det förbehålles för ex.vis skäggriskor.De är så beska att de gynnas av förvällning (med bortslängt kokvatten).
Om Du förväller kantareller (med kasserat förvällningsvatten) -då har Du sabbat halva kantarellsmaken.
Örjan

01:21  
Anonymous Anonym sa...

Din mamma verkar stark och vältränad...

Mer inspiration och mat på HOOM.se.

Frid

12:00  
Anonymous Anonym sa...

Vad muskelös hon ser ut!

14:12  
Blogger Lisa sa...

Hej! Örjan: Tack för underbara tips!
Förklädet är köpt i Italien, mamma minns inte var.
Vinäger: Jag är mest inne på citron under sommaren men jag återkommer i ämnet. Hmmm, bra uppslag för Svenskan. Kan nästan lova att det kommer en artikel tidigt i höst.

14:20  
Anonymous Anonym sa...

Hej! Förklädet är inhandlat i ett souvenirstånd på torget i Sienna men finns nog i fletralet sådana i Italien.

12:32  
Blogger Bett R World sa...

...citronvinäger låter gott...jag får kanske fylla på mitt vinägerförråd istället för att förenkla det...

21:06  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida