Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!
torsdag, juni 28, 2007
London calling
Kara lasare! Befinner mig i London och kommer att rapportera mer darifran. Idag ska det lunchas pa Bar Shu. Say no more! Bananbiffen steker for ovrigt vidare.
Hi there! Hope you´re having a great time in London. Själv packar jag för biltur norrut. Bar Shu låter trevligt (även om jag inte har en aning om vad det är...). Själv gillar jag att luncha på en "kedja" som serverar asiatisk mat av klass, finns t.ex. i närheten av Selfridges (lite bakom, typ...). Synd jag inte minns namnet på den! ;-) / S-Å
Kära Lisa! Det här är väl inte rätt forum, men jag är lite desperat: vad sjutton gör man för roligt med rädisor? Kan man göra roliga inläggningar kanske? Vad annat? De växer och växer och jag är villrådig.
Kanske någon annan blogg-läsare kan hjälpa mig, annars?
Till m - rädisor förslag 1 Gott surdegsbröd, med riktigt och rikligt med smör. toppa med massor av skivade rädisor+"gourmetsalt". (ev Lisas rekommenderade röksalt- som jag inte smakat) avnjut
förslag 2 Smörstek/smörkoka som tillbehör till annan mat. Speciellt till fiskrätter. Bitskheten i rädisorna försvinner vid upphettning. Obs ej för lång värmebehandling. Rädisorn är ju ätbara även som råa Örjan
Lisa, i november 2005 var Gordon Ramsay's "Maze" vid Grosvenor Square en upplevelse; dessutom prisvärd. Londons krogscen ändras antagligen snabbare än Stockholms, men kolla upp den om du har tid och lust!
Örjan - tack! Som barn blev jag nog bara utsatt för råa rädisor. I tråkigt sällskap. Jag har inte ens tänkt på att smörsteka dem. Ha! Självklart. Till mina bönbiffar, tror jag bestämt premiären kommer att begås.
Med tanke pa att min vard ar matredaktor pa TimeOut har jag ratt bra info om krogscenen. Vi ater nastan bara lanvaga saker har med tanke pa att det inte finns bra sadant i Sverige. Helst kinesiskt och indiskt. St John ar dock ett maste.
9 kommentarer:
Hi there! Hope you´re having a great time in London. Själv packar jag för biltur norrut. Bar Shu låter trevligt (även om jag inte har en aning om vad det är...). Själv gillar jag att luncha på en "kedja" som serverar asiatisk mat av klass, finns t.ex. i närheten av Selfridges (lite bakom, typ...). Synd jag inte minns namnet på den! ;-) / S-Å
Kära Lisa!
Det här är väl inte rätt forum, men jag är lite desperat: vad sjutton gör man för roligt med rädisor? Kan man göra roliga inläggningar kanske? Vad annat? De växer och växer och jag är villrådig.
Kanske någon annan blogg-läsare kan hjälpa mig, annars?
Snacka om att du refererar till exlosivt stoff via "bananbiffen".
Till och med jag påverkas som vanligtvis ej bryr mig om "rättvisemärkt" osv
Örjan
Till m - rädisor
förslag 1
Gott surdegsbröd, med riktigt och rikligt med smör. toppa med massor av skivade rädisor+"gourmetsalt". (ev Lisas rekommenderade röksalt- som jag inte smakat) avnjut
förslag 2
Smörstek/smörkoka som tillbehör till annan mat.
Speciellt till fiskrätter. Bitskheten i rädisorna försvinner vid upphettning.
Obs ej för lång värmebehandling.
Rädisorn är ju ätbara även som råa
Örjan
Lisa, i november 2005 var Gordon Ramsay's "Maze" vid Grosvenor Square en upplevelse; dessutom prisvärd. Londons krogscen ändras antagligen snabbare än Stockholms, men kolla upp den om du har tid och lust!
/ Konjären
I så fall ska du veta att "Grosvenor" uttalas gråvvennor med betoning på första stavelsen.
Örjan - tack! Som barn blev jag nog bara utsatt för råa rädisor. I tråkigt sällskap. Jag har inte ens tänkt på att smörsteka dem. Ha! Självklart. Till mina bönbiffar, tror jag bestämt premiären kommer att begås.
Med tanke pa att min vard ar matredaktor pa TimeOut har jag ratt bra info om krogscenen. Vi ater nastan bara lanvaga saker har med tanke pa att det inte finns bra sadant i Sverige. Helst kinesiskt och indiskt. St John ar dock ett maste.
M: Koka rädisorna lätt och glasera dem i lite apelsin och smör med ngra droppar sherryvinäger.
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida