Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

onsdag, juli 04, 2007

Av oavvisligt allmänintresse

Idag hämtar jag mitt nya obejktiv Nikon AF 50mm/1,8D på posten. Från fotokretin med kameraskräck till hängiven amatörfotograf på mycket mindre än ett år.
Visst kan gamla hundar lära sig sitta!

Etiketter: ,

12 kommentarer:

Blogger görel sa...

Kul! Då ser vi fram emot många skarpa och skarpsynta bilder framöver! Om du nu kommer att ha tid att lägga upp några bilder förstås.

10:16  
Blogger Lisa sa...

Den dåliga skärpan beror mycket på att jag är så fasligt darrhänt. Och i många lägen är det liksom inte riktigt kul att dra fram ett stativ, eller att släpa med sig ett.
Vi åker på semester en månad nu och är nästan nätlösa hela tiden så det blir inet mycket bloggat.
Men desto mer plåtat, förhoppningsvis.

10:40  
Anonymous KB sa...

Ett litet bordsstativ rekommenderas!

12:08  
Anonymous Pernilla sa...

Stativ och fjärrutlösare är ens bästa vänner om man är en darris. Litet enbensstativ räcker långt. Roligt ministativ är gorillapod, som även kan klämmas fast runt lyktstolpar mm. Finns i flera storlekar, den största (Joby Gorillapod SLR Zoom) passar systemkameror.

13:00  
Blogger Lisa sa...

Gorilapod har jag tittat på! Jag har ett bra bordsstativ men det räcker inte alltid. Och när det ska gå undan hinns det inte med riktigt. Ofta kan man ta stöd mot saker men jag vill inte att mitt fotograferande ska störa för mycket när vi är ute och äter.

13:13  
Blogger Anne sa...

Det blir bättre med det nya objektivet skulle jag tro - det är så ljusstarkt och klarar därför kortare slutartider = mindre darr. Superobjektiv, verkligen väldigt prisvärt. Jag gillar mitt :)

13:49  
Blogger Lisa sa...

Anne: Det var just därför jag köpte det. Jag hann inte med att anordna en fotokurs på grund av begravning i våras men det blir till början av hösten.
Blir nog dyrare och dyrare utrustning gissar jag. Men jag kan ju skriva av mitt på firman:-)
Har redan sålt några bilder!

14:19  
Blogger görel sa...

Det var inte meningen att antyda att dina bilder har varit oskarpa hittills ... men ett riktigt ljusstarkt objektiv är guld värt, mycket nöje!

15:43  
Blogger Lisa sa...

Görel: En hel del av bilderna ÄR rejält oskarpa. Jag tog inte ett dugg illa upp. Jag är barnsligt nöjd med att som nybörjare kunna producera bilder som gör bloggen finare efter att knappt ha vågat röra vid en kamera tidigare.

Det är det roliga med att plåta för bloggen: bilderna kommer till användning direkt. Även helvkassa bilder lyser upp på bloggen. Jag plåtar annat också, men det visar jag inte på bloggen.

16:38  
Blogger Anne sa...

Fotokurs ser jag fram emot! :)

Ett tips - om du inte redan gör så - är att ta bilder med seriefunktionen, så den knäpper av ett helt gäng. Då brukar det bli riktigt skarpt nånstans i mitten.

18:20  
Anonymous /M sa...

Har du tagit de senaste bilderna? Och satt ljuset också? Imponerande utveckling i så fall!!!

19:13  
Blogger Lisa sa...

Jag använder bara naturligt ljus. Har varken koll eller råd nog att köra annat ljus.

18:28  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida