Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

lördag, juni 30, 2007

Tufft ägg i lyxförpackning

ankäggEfter som jag är en sucker för snygga förpackningar köpte jag det här med hull, hår och fjädrar. Drygt 20 kronor får man hosta upp med för 6 ägg.

Ankägg är något smakrikare än vanliga ägg. Som tidigare nämnts fungerar de lite annorlunda i matlagning. Jag gillar att använda dem till en mycket lös äggröra, gärna med generösa mängder ankfett och grovskuren gräslök över.

Ankfett finns billigt på saluhallar i konservburk. Ankäggen får man se sig i månen (Läs: London)efter om man inte har privata känningar.

Etiketter: ,

4 kommentarer:

Blogger Lagers tabberas sa...

Jag tror det finns en rädsla hos folk för att äta andra ägg än hönsägg tyvärr. Ankägg har ett betydligt större djup i smaken liksom till exempel kalkonägg.
Jag har reklamerat för ankägg i bland annat det thailändska köket. Vi har i mån av tillgång på ankägg, oftast de saltade äggen hemma,kaikem, som vi, vilket framgår av länken saltar in själva och blande annat äter i sammanhang som framgör HÄR!

23:08  
Blogger konjären sa...

Ankägg återstår att utforska, men så länge är jag nöjd med mina egna äggfynd...

Hoppas för övrigt att bomblarmen i London inte påverkat dig alltför mycket.

01:10  
Blogger Lisa sa...

Konjären: som altid oroar jag mig mest över vänstertrafiken. Bomblarmen tar vi med ro. Hoppas bara att det inte blir flygförseningar.

Lager: Point taken, liksom.

12:23  
Anonymous Anonym sa...

Jamen, gåsfett, var finns det att få tag på???? Jag vill testa Nigella Lawson's ugnsstekta potatis där gåsfett är ett måste!
Apropå ankägg: För nåt år sen hade vi tre Skånegäss. Äggen vägde ca 450-500 gram! Ett ägg räckte till en härlig pannkakssmet eller sockerkaka. Och SOM de smakade! Ungefärlig sjudningstid: 14-15 minuter:-)
Gässen bajsade så förfärligt, så vi gav bort dem till en granne som bland annat lever på konceptet "Bo på lantgård".
Gässen har det bra där!

Hälsningar, Anki H i Sörmland

19:31  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida