Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

tisdag, juni 26, 2007

Rökning påbjuden

DSC_0048
En av de minst dumma nyheterna på lyxsalthyllan är röksalt. I en handvändning har du försett mackan eller salladen med omisskännlig smak av skärgård. Rester av kall fisk får en bondsk air av böckling.
Låt ett par saltkorn dansa över en macka med färskost med pepparrot, skivade tomater och persilja, dill eller gräslök.
Andra lyxsalter är faktiskt bara fnoskiga. Vissa mer än andra.

Foto: LFW

Etiketter: , ,

9 kommentarer:

Blogger Lilla B sa...

Har inte prövat saltet. Hittade det i en butik men jag tycker det ser vedervärdigt ut. Som kolpulver eller kolflingor.
Oaptitligt värre!

18:49  
Blogger Lisa sa...

Men lilla b! Skönheten sitter inte på ytan. Jag är å andra sidan sjukt svag för röksmak.

20:43  
Blogger Lilla B sa...

Jojomensan! Icke tilltalande utseende på maten drar definitivt ner lusten att äta.
Tänk pölsa.....

09:54  
Blogger görel sa...

Var kan man köpa "kolpulvret" någonstans? Behöver man vara rädd för benspyrener?

12:30  
Blogger Lisa sa...

Som ni ser ar market Santa Maria sa det finns pa vanliga afarer med stort sortiment. I sma mangder ar det knappast farligt.
Jag tycker att det ar vackert faktiskt.

10:52  
Blogger görel sa...

Jag såg den blurriga lilla blåa etiketten sen - ska kolla på Coop idag. Det där med benspyrenerna var mest på skoj - en ordinär grillmiddag (även om man är försiktig) innehåller säkert hundra gånger mer än en nypa röksalt ...

16:14  
Blogger sara sa...

tack för tipset, undrat lite om det skulle vara nått...nu ska jag köpa en burk!

22:28  
Anonymous Harald sa...

No like. Fick tre olika salt från dem i produktprov, rött, rökt och ngt annat. Men salt ska vara salt, ocg inget annat, kanske jag är lite konventionell...

Ungefär lika sexigt som liquid smoke..

22:22  
Blogger Lisa sa...

Tyckte också de andra var oerhört fåniga. Men jag älskar röksmak och tyckte att den här var ovanligt bra. Liquid smoke kan fylla sin funktion här och var men den här smaken var mycket finare.

23:09  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida