Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

tisdag, juni 26, 2007

Den stinkande rosen

Att äta eller att inte äta vitlök. Det är frågan, i alla fall för obstinata kockar med italienskt påbrå.

Etiketter: , ,

6 kommentarer:

Blogger Matblogg.se sa...

Åhh.. Ok om du är allergisk mot vitlök. Då kan jag förstå att det är jobbigt att äta ute i medelhavsländerna. Hatade vitlök när jag var liten. Men efter min tid som svensk landsflyktig i Spanien så var jag körd på vitlök.

När jag lagar mat till mig själv så är det överdrivet mycket vitlök. Inget jag skulle bjuda en ovan på. :)

21:51  
Anonymous Anonym sa...

Min nya favorit är vitlöks-stjälkar. Perfekt att gå och okynnes-äta som snacks!

22:28  
Blogger Lisa sa...

Jag älskar vitlök men det är trevligt med en motreaktion mot det där slentriananvändandet.
Vitlöksstjälkar snabbsteker jag görna med finhackad ingefära och bacon. Favorit!

22:45  
Blogger Lilla B sa...

Vill slå ett slag för egendling av vitlök. Att få hämta in mognande vitlök från landet på sensomaren är en rikedom,vill jag påstå.
Lättodlat. Nästan skadefri odling. Fick lite liljebaggar för en tid sedan men klämde ihjäl dem.
Bäst är att köpa särskild sättlök istället för att chansa på den som blev över i kylen.

09:59  
Blogger Lagers tabberas sa...

Jag är ju tillräckligt gammal för att komma ihåg hur Tore Wretman stod i svart vit TV med en halv vitlöksklyfta i handen och en salladsskål av trä och så tittar han in i kameran och säger: "Om man tar en halv vitlöksklyfta och gnider den mot insidan av skålen så får salladen en angenäm smak, men ta inte för mycket".
När folk pratade om vitlök så kunde snacket gå: "Gud jag åkte bussen idag och det fullkomligt stank vitlök. Det måste ha varit italienare som reste med!"

10:18  
Blogger Oskar sa...

-> Göran: Är du sååå gammal? :)

10:44  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida