Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

torsdag, april 12, 2007

Teaser från Chicago

I Chicago är foie gras bannlyst. Här kan ni läsa mer om etik. Jag är för trött för att skriva något själv här.
Idag har jag varit på en smörprovning. En palett med smör av olika kulörer avnjöts. På tallriken låg också en klutt med något jag var övertygad om var margarin. Det var ett smör från ett av de stora märkerna i USA. Så stor var skillnaden.

Etiketter: , ,

5 kommentarer:

Anonymous Catta sa...

Använder du någon gång margarin?

09:03  
Blogger Johan sa...

Vi köper Bregott som smörgåspålägg och använder Arlas smör-rapsoljeblandning flitigt till stekning. Båda dessa är väl margariner enligt en bredare definition. Annat margarin har Lisa och jag inte köpt hem så länge jag minns. Nuförtiden innehåller det margarin som säljs till konsumenter inte längre transfetter, så det är väl mest en smak- och inte en hälsofråga. Vi gillar smör, helt enkelt.

11:09  
Anonymous sofia sa...

Lisa, hoppas du slapp plastsmöret dom smaksätter popcorn med. Kram!

00:16  
Anonymous Catta sa...

Själv tycker jag smör är oslagbart att steka i (smaken, den smaken)men gillar också arlas smör- och rapsolja och väljer den av hälsoskäl. mest nyfiken om det fanns någon annan margarinidé bakom. En del människor, som ofta äter enligt diverse modedieter, snackar en del om att omestrade fetter skulle vara dåliga..

23:28  
Blogger skumpa sa...

Hej!

Jag har tydligen hittat en blogg från 2005 och kan inte hitta ditt: "Nästa gång beskriver jag ett ljust surdegsrecept som går att jäsa med antingen råg- eller vetesurdeg. Intressant att jämföra." Otrolig fin bloggsida, med många fina tips. Särskilt diskussionerna vad en levain är :)
Mvh

Christian

10:38  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida