Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

onsdag, april 04, 2007

Sardellens smakkamrater

Lite recept med sardeller som utlovat. Min favoritröra är ett fiffigt sätt att göra av med hårdkota ägg. Inte helt fel i dessa tider.
1. Finhacka 4 ägg. Hacka 8 avrunna sardeller ännu finare. Bind samman med 1 1/2 dl hemgjord majonnäs. Smaka av med mycket krossad svartpeppar, finhackad gräslök och färsk timjan. Ät på rostat surdegsbröd eller knäcke.
2. Eller gör små raffinerade påskmackor: lägg avrunna paprikafiléer i olja på brödbitar bredda med färskost. Lägg på en fin, dyr sardell ovanpå. Och så kanske en liten timjankvist eler några kapris på?
3. Späcka lammsteken med vitlök och sardeller. Långsjuden tomatsås och en sallad med vitlöksrostade valnötter till.
4. Snabb pasta på saker man hittar i skåp och lådor: blanda ångande het fullkornsspaghetti med chiliflingor, finhackad vitlök, finhackat citronskal, finhackad persilja och grovhackade sardeller. Olivolja också, så klart! Kan byggas ut med linser, grovhackade tomater och/eller tonfisk.

Etiketter: , ,

2 kommentarer:

Blogger moa sa...

Åh tack, det är härligt att känna sig välkommen!

Nu blev jag sugen på sardeller, saltfreak som jag är.
När jag var liten(och ibland fortfarande) brukade jag äta hela buljongtärningar.

16:46  
Blogger Lagers tabberas sa...

Djädrans gott med sardeller, ansjovis också för den delen och jag åt en gubbröra på senaste Gittogethern, alldeles för kall förvisso men salt och god. Påminde mig då att kungens favorit är ljummen gubbröra och det är självklart att det är mer smak i den än i en kylslagen.
Appropås sardeller så använder vi den hemma ibland när fisksåsen tagis slut vilket mot all förmodan ibland händer, (vi använder sardeller annars pckså för den delen), men kolla länken här hur vi gör

17:38  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida