Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

måndag, februari 19, 2007

Upupa epops-kalops (i bästa fall)

Ibland drabbas jag av obetvinglig lust att skratta ett sånt där ondskefullt bloggskratt. Men jag håller mig. Tack alla söta som troskyldigt anmält sig för provlagning. Jag skickar ut recept och instruktioner de närmaste två veckorna. Men jag varnar: varje gång jag läser en försynt förfrågan om "barnvänliga" och "inte så konstiga" alternativ far djävulen i mig. Jag frestas att skicka recept som får Bris telefoner att gå varma.DSCF1075.JPG
Kinesisk dödsketchup kanske? Eller något mumsigt med de torkade svarta bönor som fick mina bonusbarn att gråtande lämna huset vid första bekantskapen? Hiskeliga odjur?
Lyckligtvis blir det bättre och bättre med ätandet här hemma.

För övrigt vässar Johan pennan för att utse köttfärssåsvinnaren. Efter helgen faller domen. Bäva!

Etiketter: , , ,

8 kommentarer:

Blogger Jessica sa...

Skicka vad som helst till mig :).
Ja, minus tomaterna och nötterna då för det där med allergi. I övrigt, om det inte har framgått förut ;), så äter jag i stort sett vad som helst med ovanstående restriktioner.

22:52  
Blogger Översättarhelena sa...

Hmm, jag tror faktiskt att härfågel heter upupa epops på latin. Med u i början alltså.(Jag var tvungen att kolla upp det, men visst mindes jag Fakiren rätt.)

/H. Besserwisser

07:47  
Blogger Lisa sa...

Helena: Jag faller till marken och kysser din fot. Naturligtvis har du rätt. Du utses härmes spontant till nästa veckas matnörd på grund av dina makalösa kunskaper om kalopskok.

08:00  
Blogger Översättarhelena sa...

Jamen, det är ju fullständigt wunderschön! Aldrig trodde jag att en sådan ära skulle vederfaras mig!

12:16  
Blogger Lisa sa...

Helena: Du har legat bra till länge!

19:03  
Blogger Jessica sa...

jag gillar etiketten ragnarök...
bådar ju gott...

19:44  
Blogger konjären sa...

Om det inte är försent, Lisa, så har jag en konjärmiddag att planera om en månad och testar gärna milda vansinnigheter på herrarna. Sist fick de bl a Mathias Dahlgrens tonfisk i purjolöksaska, vilket det fortfarande talas om...

22:16  
Anonymous Anonym sa...

Fakirens kulinariska kullerbyttor är formidabla. VAd sägs om receptet på hösoppa, t ex.? Fem lass hö kokas i sex veckor tillsammans med ett lagerblad. Tillsätt ett halvt glas, icke allt för starkt portvin och låt svalna. Färdigt att servera!

Upupa Epops kommer ju som alla Afrologer känner till från melersta Afrika. Kopplingen till Falstaff, Fakir, är hans alfabet där bokstaven U illistreras med följande: "Upupa Epopskalops kan man propsa i mops." Povels föregångare alltså!!

07:24  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida