Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

måndag, februari 19, 2007

Missbruksromantik

Är man matshopaholic så är man. När man befinner sig här på botten är det bara att göra det bästa av situationen och i alla fall köpa så högklassiga och intressanta produkter som möjligt.
Genom Kinna hittade jag till den här eminenta sajten och ska idag testa den genom att beställa en massa godsaker jag absolut inte behöver. Grekisk mat är nämligen Europas mest underskattade. Vad gör man inte i konsumentupplysningens namn?

Etiketter: , ,

14 kommentarer:

Blogger nicoletta sa...

Jag håller med! Grekisk mat är sjukt underskattad. Det är så mycket mer än moussaka, tzatziki och souvlaki. Jag säger bara: mer grekiskt åt folket!

10:27  
Blogger Kinna Jonsson sa...

Inget går upp mot "the real stuff" och jag håller med om att det är underskattat. =)

10:31  
Anonymous Anonym sa...

*host host* ;)

11:07  
Blogger Översättarhelena sa...

Å, jag skulle vilja testa "rökta fikon med halloumiost i honung". Jag är en sucker för röksmak, och om man som jag inte är fläskätare så kan det begäret vara lite svårt att tillfredsställa.

11:17  
Blogger Jessica sa...

mandelfyllda fikon i sirap... slutsålt och så är jag allergisk mot mandel men det låter himla gott!! Tack för tipset på siten, ska beställa en del marmelad och såser.

12:56  
Blogger Peter B sa...

stifado eller om det heter stefado. en helt fantastisk husmaskostsgryta med lamm (tror jag) och potatis. det bästa jag ätit i grekisk väg.

13:01  
Blogger Gunilla sa...

Hmmm...kanske vi alla borde göra slag i saken och skapa en wiki, eller vad det var Lisa föreslog apropå mataffärstipsen nyligen. Jag kom på att det behövs kollektiv research om bra köksbutiker i Sverige och övriga världen också!

13:06  
Blogger Lisa sa...

Hjälp! Bara om någon annan håller i det ...

13:08  
Blogger Camilla sa...

översättarhelena: På tal om röksmak. Jag smakade en spansk hårdost som smakade röksmak så det visslar om det. Har dock ingen aning om vad den heter, men det var otroligt gott och som dåvarande vegetarian blev jag helt överväldigad. Rekommenderas! (om man nu kan rekommendera något som man inte har namnet på...)

13:26  
Anonymous Anonym sa...

sidospår: "Queso ahumado" heter den rökta osten på spanska. Förekommer ofta i tapasmenyer. En Google-sökning kräver dock lite spanskkunskaper för att bli intressant.

14:13  
Blogger Lisa sa...

Välkommen pappa brun! Jag har redan besökt din förträffliga blogg. Palsternackor på min ära!

15:48  
Blogger Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

Åh, grekiskt är en riktig favorit för mig! Ska genast botanisera runt på den där hemsidan. Och på den här härliga sidan med, för den delen :)

17:48  
Blogger Översättarhelena sa...

"Queso ahumado" står nu på min måste-försöka-få-tag-på-lista! Tack snälla ni!

07:43  
Anonymous Anonym sa...

Tack Lisa! Inte nog med att någon läser eländet.. det värmer att få höra att du tycker att den är "förträfflig".. Sätter nästan lite press på mig att uppdatera den lite oftare :) Lovar en bild på krabbor inom några dagar..

Översättarhelena: Trösta dig med lite Manchego tills du hittar rätt.. Lycka till!

11:52  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida