Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

måndag, februari 19, 2007

Majrovor som utmaning

Vi börjar gräva ner oss mot botten av Ekolådan. Det är nog bara att konstatera att vi äter mer än dubbelt så mycket rotsaker sen den kom in i våra liv. Sen kan man säga vad man vill om bilburet till dörren och "ekologiskt" från Italien. Dessutom har ena bonusbarnet börjat gilla både kålrot och palsternacka. Och ingen av dem klagar när jag river ner kålrot i tacofärsen.
Men hur tusan angriper man majrovorna vi fick? Med tillförsikt är svaret! Vi fick ett gäng underbart milda majrovor med smak mittemellan kålrabbi och istappsrättika. Så fina att de gick att äta råa.
Rör samman 1 1/2 dl tjock yoghurt med 1-2 msk av världens kanske bästa senap (eller skånsk) och 2 msk fin olivolja. Spetsa med lite finstrimlad purjo, finrivet citronskal och en nypa socker. Rör ner rå skalad och fint strimlad majrova. Ena dagen gjorde jag en variant på majrovesalladen med finriven lagrasd prästost i.
Sammanfattning: Som vanligt var det blandad kompott i Ekolådan. Jordärtskockan var tyvärr bedrövlig. Potatisen bra men hade fått vårkänslor och börjat grodda så smått. Blev lite rörd över optimismen. Broccolin var också på väg att gå i blom. Alltså: Somt var sagolikt, somt acceptabelt och vissa saker undermåliga. Nästa gång tar vi en lantlåda och en fruktlåda från Årstiderna och lite fisk.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer:

Blogger Gitto sa...

Jag hittade faktiskt utmärkta majrovor på coop häromveckan... Är världen ur led, eller vad? Majrovan ska ju vara bäst i maj! :)

17:27  
Blogger Eva-L sa...

Majrova passar jättebra i minestronesoppa tycker jag.

10:18  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida