Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

söndag, januari 14, 2007

Bloggen som påfågelstjärt

DSCF0719.JPGIgår lagade vi middag åt Ulla Cocke som under lunchen mottagit Gastronomiska Akademiens guldpenna (hurra!). Eftersom Ulla är en generös värdinna åt oss när vi är i Malmö ville vi bjuda fint och plockade fram en del vindyrgripar som vi fått i bröllopspresent och köpte några till. Tyvärr var flertalet av dem mer eller mindre defekta. Ajöss naturkork, välkommen kära skruvkapsyl, säger vi nu med eftertryck.
Det här åt vi:
• Rostat surdegsbröd med rester av majskyckling, lime och chipotlemajonnäs
• Orostat surdegsbröd med ett fräst hack av torkade shiitake och trattisar, färsk ostronskivling, en aning prosciutto, rostad anis, smör olivolja, chinkiangvinäger, kycklingbuljong. Sarawak-peppar och lite ungersk paprika oppanpå. (Vi drack ett vin till som var lika gammalt som Johan.)
• Rådjursstek med kräm på jordärtskoskor och getost, sås på blåbär, mulato-chili (ähum), rödvin och choklad, råstekta rödbetstärningar svängda i granatäppelsirap, vildris och belugalinsblandning med gyllenstekt schalottenlök
• Glass på karemelliserat socker och citronskal med vinkokta päron och torkade aprikoser smaksatta med vanilj och rostad peppar från Sri Lanka.


Vinlusen får berätta om vinerna.

PS. Den eminenta kycklingen kommer alltså från Bang i Arlöv. Någon som minns den gamla slagdängan Hanna från Arlöv? Någon borde ge köttdisken på Vi Hornstull ett diplom. Och herr Bang ett annat.

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Du är en riktig djurvän du Lisa! Lite kluvet men det minsta vi kan göra för djuren är att ge dem ett lyckligt liv, innan vi äter upp dem. Bangs fjäderslakteri verkar vara ett lysande exempel på detta.

Hanna från Arlöv är en av mina topp 5 låtar från Nationalteatern, strax efter rövarkungens ö.

11:12  
Anonymous Emily sa...

Jag minns speciellt getostkramen och toasten! Tack for en mycket trevlig kvall. Nu ar det Walker's crisps och Tesco's billiga smorgasar som galler for mig i London...

22:54  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida