Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

tisdag, maj 09, 2006

Vårlök och salladslök

Ja, jag är en småsint petimäter. Men jag blir galen på felaktig terminologi i primörrecepten. Eländet förekommer även i mattidningar fast professionella matskribenter borde veta bättre. Jag säger det en gång för alla: Salladslök är en trevlig grön långsmal lök. VÅRLÖK är en annan tidig uppstickare ur myllan. Men det är en oätlig vacker gul blomma. Ska det vara så svårt?
Förväxlingen beror på att den lilla löken heter spring onion på engelska.

4 kommentarer:

Blogger Kinna Jonsson sa...

Kanon att du håller koll åt oss alla för visst slinter man på tangenten/med tungan ibland och det blir fel. Vårlöken är dessutom giftig. ;-)

14:42  
Blogger Lisa sa...

Kinna: Minsann! Okunskapen liger snubblande nära ren och skär ondska.

15:11  
Blogger Marina sa...

Vårlöken är ätlig och säljs på marknaden, ja jag menar den lilla liljan med gula söta blommor. Så det så.

13:21  
Blogger Jan sa...

Salladslök eller piplök ser ut som en liten purjolök, med smala och ihåliga blad. Ibland kallas den för vårlök, eftersom det engelska namnet är spring onion. Men vårlök är i själva verket en liten gul blomma som är vanlig i våra trädgårdar.

10:25  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida