I väntan på de svenska
Än så länge behöver de stackars långväga jordgubbarna all hjälp de kan få. Dela dem, pressa över lime, ringla över honung och stänk över rosenvatten. Låt stå i rumsvärme en timme. Strö över lite grovhackad mynta. Ät med andakt och kanske vaniljglass. Sommaren är så nära, så nära.
3 kommentarer:
Skönt att det var lite svalare idag. Så himla hett dom senaste dagarna
Ät med limeskalssocker.
Tätta en lime och riv av det gröna skalet. Tillsätt 1 dl strösocker.
Kör i mixer (eller mal i mortel) tills strösockret har blivit som florsocker.
Strö på halverade jordgubbar, låt stå minst 30 min innan servering.
Ät gärna tillsammans med rabarber i någon form
Limesocker är finfint! Och en iloge för att du jom ihåg att tiden är en viktig ingrediens. Ännu raffigare om man mixar limebasilika med socker! Överblivet socker kan förvaras i frysen så behålls smaken.
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida