Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

onsdag, maj 10, 2006

I väntan på de svenska

Än så länge behöver de stackars långväga jordgubbarna all hjälp de kan få. Dela dem, pressa över lime, ringla över honung och stänk över rosenvatten. Låt stå i rumsvärme en timme. Strö över lite grovhackad mynta. Ät med andakt och kanske vaniljglass. Sommaren är så nära, så nära.

3 kommentarer:

Blogger dan s. sa...

Skönt att det var lite svalare idag. Så himla hett dom senaste dagarna

15:50  
Anonymous Anonym sa...

Ät med limeskalssocker.
Tätta en lime och riv av det gröna skalet. Tillsätt 1 dl strösocker.
Kör i mixer (eller mal i mortel) tills strösockret har blivit som florsocker.
Strö på halverade jordgubbar, låt stå minst 30 min innan servering.
Ät gärna tillsammans med rabarber i någon form

23:47  
Blogger Lisa sa...

Limesocker är finfint! Och en iloge för att du jom ihåg att tiden är en viktig ingrediens. Ännu raffigare om man mixar limebasilika med socker! Överblivet socker kan förvaras i frysen så behålls smaken.

14:42  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida