Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

fredag, januari 20, 2006

Pastisoliver

Idag är det officiell världspremiär för pastis-oliver. Jo, det är fortfarande den gamla ful-pastisen jag köpte på Reykjavik som måste tömmas. Här ger den smak åt svarta oliver.
Pastisoliver
400 g svarta ooliver, avrunnen vikt
1-2 msk pastis (beroende på hur mycket du gullar pastis)
finstrimlat skal från 1/2 apelsin (slär bort det vita noga)
2 tsk rostade korianderfrön, lätt stötta
2 klyftor vitlök, skivade
1/2 tsk krosssad torkad chili
1. Blanda alla ingredienser och låt stå och dra över natten.

4 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

"gullar pastis"?

14:56  
Anonymous Anonym sa...

"slär bort det vita"? Har någon tjuvsmakat på helgens vin:-)

21:28  
Blogger Lisa sa...

Usch, vad stygga ni är! jag är bara milt dyslektisk och förkodligen Queen of Typos.

22:15  
Blogger Jessica sa...

Du befinner dig i gott sällskap Lisa angående typos :).
I en grej jag skrev skulle jag skriva björk och skrev björn. I sammanhanget blev det rätt kul men obegripligt.
Var tvungen att slå upp pastis och den chilenska pebresåsen men det är å andra sidan bevis för devisen att man lär sig något nytt varje dag :).

13:15  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida