Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

måndag, januari 16, 2006

Oavvisligt allmänintresseTänk att man kan få folk att engagera sig i sina bonusbarns matvanor!
OK! Första ronden avgjord: Båda barnen åt kikärtspannkakor med förströdd min. Vi serverade dem som före-maten-snacks tillsammans med morotsstavar. Jag och Johan fick dessutom snittar med laxrom och kallrökt lax. Som bonus visade det sig att äldstingen gillar kallrökt lax. I alla fall om den är av yppersta kvalitet.
Både laxrom och lax kom nämligen från danska Rossini som finns att köpa på NK Saluhall. Laxrommen är bara så mycket godare än all annan vi ätit.
Jag erkänner villigt att jag varit på "studieresa" med Rossini till en störodling i Bordeaux och där ätit mer kaviar än jag gjort a) sammanlagt under mitt tidigare liv b) mig förtjänt av. Men faktum är att kaviaren gjorde mindre intryck på mig än forell- och laxrommen. Strax över hundralappen per 100 g. Mer pang för pengarna än så här är det svårt att få. Frisk havssmak, sensuell sälta som för tankarna till andra synder än frosseri och det där lilla oemotståndliga poppet då ett gigantiskt laxromskorn smäller mot gommen.
Gör det enkelt för dig: Ät på rostat vitt surdegsbröd med några mikrosopiska schalottenlöksbitar oppanpå. Möjligen ett tunt lager crème fraiche under.

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Håller ändå på Kalix löjrom som den allra bästa rommen ... mums!

23:23  
Anonymous Johnny sa...

Mmmmm ... rom.

09:30  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida