Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!
lördag, januari 14, 2006
Ännu en biverkning
Måste bara berätta ... En doft av karamelliserad kastanjehonung når min känsliga näsa. Hur kan futtiga tio gram i ett jättestort surdegsbröd dofta två rum bort? Johan bakar på manitoba för första gången. Rapport utlovas.
Kan du inte samtidigt tala om hur ni fick tag på Manitobat? De 10 kg jag avverkat i olika omgångar har jag skaffat genom att fråga snällt på Riddarbageriet vilket iofs är trevligt men hemskt dyrt och något omständigt... Finns det någon riktigt bra mjölbod i stan!? Om den dessutom har jäskorgar och annat brödnyttigt så ställer jag mig framför datorn och applåderar.
Att baka med Manitoba är för övrigt bland det roligaste jag gjort i köket... Jisses vad bra bröd det blir.
4 kommentarer:
Spännande!
Kan du inte samtidigt tala om hur ni fick tag på Manitobat? De 10 kg jag avverkat i olika omgångar har jag skaffat genom att fråga snällt på Riddarbageriet vilket iofs är trevligt men hemskt dyrt och något omständigt... Finns det någon riktigt bra mjölbod i stan!? Om den dessutom har jäskorgar och annat brödnyttigt så ställer jag mig framför datorn och applåderar.
Att baka med Manitoba är för övrigt bland det roligaste jag gjort i köket... Jisses vad bra bröd det blir.
Manitoba Cream finns i lösvikt på Cajsa Warg. Billigt är det inte, 30 kr kilo kostar det. Jäskorgar hittar du på Cordon Bleu på Vasagatan.
Är ännu inte helt såld på Manitoban till det priset, men ska ge det fler chanser.
Oj. Jag har för mig att jag betalade ungefär hälften för det - och det tyckte jag var i saftigaste laget.
Kanske man skulle dra ihop ett gäng och köpa en 30kg-säck direkt från leverantör - tror det går på 6-8kr/kg cirka.
Johan,
Du använder ju Rose Beranbaum's bread bible... tycker du att den är bra? Har ett presentkort att använda upp i bokhandeln...
J.
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida