Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

lördag, september 22, 2007

Sista rycket med utegrillen?

malinFläskfäbless verkar ligga i släkten. Det här goda spetten serverade min syster i somras när min oförskämt unga faster fyllde 70.

Kanske får du lust att grilla lite mitt på dagen en sådan här underbart solig helg? Annars kan du laga till spetten i ugnen. Sval öl passar till. Jag gillar belgiska öl av mustigare typ. Champagne eller riktigt torr cider är tänkbara alternativ.





Grillade spett med rimmmat sidfläsk (ca 15 stycken)
malins fläsk
400 g rimmat sidfläsk i skivor
träspett
Glaze:
2 msk flytande honung
1 msk neutral olja
1 msk ljus soja
2 tsk riven ingeföra
1 tsk smabal olek

• Lägg spetten i blöt i minst 10 minuter. Blanda till marinaden. Skär bort ev svål från sidfläsket. Trä upp fläskkskirvorna på speten och pensla med glaze.
• Grilla spetten på grill på svag värme eller i ugn 200°C, ca 10minuter. Pensla med marinaden flera gånger under tiden till de får fin färg och knäckig konsistens. Servera!

Etiketter: , , ,

4 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Vad är smabal olek? Vill gärna test receptet..

18:53  
Blogger Lisa sa...

Sambal oelek som det heter, är het chilipasta. Nu en motfråga: vad heter nätets motsvarighet till Tryckfelsnisse? För visst måste det finnas någon att skylla på fortfarande?

19:30  
Blogger The Blogger Formerly Known as Ensamma Mamman sa...

Jag vill ha en noggrann och vetenskaplig redogörelse när man ska ha sin le Creuset i ugnen, och när man ska ha den på spisen.

Och jag tror att man kan skylla på tangentbordsdjävulen.

20:06  
Blogger Sara sa...

Kan man byta sambalen mot harissa ?

16:53  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida