Sista rycket med utegrillen?
Fläskfäbless verkar ligga i släkten. Det här goda spetten serverade min syster i somras när min oförskämt unga faster fyllde 70.
Kanske får du lust att grilla lite mitt på dagen en sådan här underbart solig helg? Annars kan du laga till spetten i ugnen. Sval öl passar till. Jag gillar belgiska öl av mustigare typ. Champagne eller riktigt torr cider är tänkbara alternativ.
Grillade spett med rimmmat sidfläsk (ca 15 stycken)
400 g rimmat sidfläsk i skivor
träspett
Glaze:
2 msk flytande honung
1 msk neutral olja
1 msk ljus soja
2 tsk riven ingeföra
1 tsk smabal olek
• Lägg spetten i blöt i minst 10 minuter. Blanda till marinaden. Skär bort ev svål från sidfläsket. Trä upp fläskkskirvorna på speten och pensla med glaze.
• Grilla spetten på grill på svag värme eller i ugn 200°C, ca 10minuter. Pensla med marinaden flera gånger under tiden till de får fin färg och knäckig konsistens. Servera!
Kanske får du lust att grilla lite mitt på dagen en sådan här underbart solig helg? Annars kan du laga till spetten i ugnen. Sval öl passar till. Jag gillar belgiska öl av mustigare typ. Champagne eller riktigt torr cider är tänkbara alternativ.
Grillade spett med rimmmat sidfläsk (ca 15 stycken)
400 g rimmat sidfläsk i skivor
träspett
Glaze:
2 msk flytande honung
1 msk neutral olja
1 msk ljus soja
2 tsk riven ingeföra
1 tsk smabal olek
• Lägg spetten i blöt i minst 10 minuter. Blanda till marinaden. Skär bort ev svål från sidfläsket. Trä upp fläskkskirvorna på speten och pensla med glaze.
• Grilla spetten på grill på svag värme eller i ugn 200°C, ca 10minuter. Pensla med marinaden flera gånger under tiden till de får fin färg och knäckig konsistens. Servera!
Etiketter: fläsk, grillat, recept, släktkalas
4 kommentarer:
Vad är smabal olek? Vill gärna test receptet..
Sambal oelek som det heter, är het chilipasta. Nu en motfråga: vad heter nätets motsvarighet till Tryckfelsnisse? För visst måste det finnas någon att skylla på fortfarande?
Jag vill ha en noggrann och vetenskaplig redogörelse när man ska ha sin le Creuset i ugnen, och när man ska ha den på spisen.
Och jag tror att man kan skylla på tangentbordsdjävulen.
Kan man byta sambalen mot harissa ?
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida