Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

torsdag, september 13, 2007

Mot Helsinki!

Ledsen över bristfällig rapportering från London och Oxford. Men matförgiftning och frenesi i förödande kombination förhindrade bloggning. Och vidlyftigheter.

Roligaste föredraget på Oxford Food Symposium handlade om vallmofröets roll i Turkiet. Min nya nördvän Aylins entusiasm fick mig att addera Afyion på listan över ställen att besöka innan jag dör.

Nu mot Helsinki och Tallin på studieresa!

PS: I serien Defining Moments: Hur vet man att man är en matnörd?
Jo när man står i kön till säkerhetskontrollen på Heathrow och uppmanas lägga allt med vätska i separat plastpåse. Och: nervöst sliter upp två gröna knöggliga pakistanska citroner (varav den ena gigantisk) och frågar om de räknas som vätska.

Etiketter: ,

6 kommentarer:

Blogger Kurt sa...

Det framgick inte om citronerna fick komma med? Eftersom man kan göra ett galvaniskt element av citroner, så betraktas de nog som mycket farliga föremål.

07:04  
Anonymous Johan sa...

Varför envisas du att kalla Helsingfors för Helsinki? Staden heter Helsingfors på det andra officiella språket (svenska) i Finland.
Huruvida vi ska kalla Tallinn för Reval, som staden heter på svenska, låter jag vara osagt. Dock finns det ju en svensk inhemsk språkminoritet, de flesta omkring Dagö (Ösel).
Du har ett så vackert språk, Lisa, och härliga skrifter.

Med vänliga hälsningar

18:50  
Blogger Lisa sa...

Hej Johan! Jag råkar tycka att ordet Helsinki är vansinnigt vackert helt enkelt. Så jag är ledsen, du får stå ut med det.

En annan mer prosaisk anledning är att jag har ett synapsglapp i hjärnan som leder till att varannan gång jag säga eller skriva Helsingfors så blir det Helsingborg i stället. (Det är sant!)Ett fel som kan få mer förödande konsekvenser. Min man har erbjudit en amatörtrepanering för att avhjälpa besväret. men jag har avböjt.

Jag gillar att kalla ren för poro också. Dessutom diggar jag en massa andra konstiga egenpåhittade ord. En hel del finlandssvenska uttryck som strikt talat är dålig rikssvenska har också hittat in i mitt liv. På kommande, är min favorit.

11:36  
Blogger Lisa sa...

Kurt: Hihi! Det tänkte jag inte på! Citronerna fick komma med minsann!

11:37  
Anonymous Anonym sa...

Ok då. Jag får stå ut. Tack för din fina blogg.

Johan

14:06  
Blogger Lisa sa...

Johan: Tack för att du läser!

07:41  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida