Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

söndag, september 16, 2007

En tugga av Tallin

lardoravioliEn orsak så god som någon till att åka till Tallin är att deras toppkockar utan att blinka presterar en helt animalisk ravioli.

Här är det späck som skivats lövtunt och sedan kärleksfullts lindats runt en fyllning av hackat torkat nötkött. Tyvärr var det ingen av standardrätterna på den utmärkta ölhallen Beerhouse. Munsbiten kommer däremot vara ett av skaparen Dmitri Rooz vassaste vapen i Global Chef Challenge.

Jag kommer garanterat skapa en egen variant till Dmitris ära å det snaraste.

Etiketter: ,

12 kommentarer:

Blogger Jessika sa...

Åh hittar du bra späck på hemmaplan så är du så illa tvungen att berätta var under hot av att bli... ja, vad? bombarderad av pepparkakor?
Det jag skulle komma till var att jag tar gärna emot tips om var bra späck finns.

21:27  
Blogger Lisa sa...

Jag tänker köpa lardo. Finns exempelvis på NK Saluhall.

21:50  
Blogger Jessika sa...

Åh lardo...
Jag får se till att bli frisk(are) så att jag kommer härifrån snart.

23:28  
Blogger Xtian sa...

Åååh, Tallinn är en fantastisk matstad

För 30-talskänsla och tung, gedigen mat testa Glorias.(eller deras vinkällare vägg-i-vägg)
www.gloria.ee

För coolt italienskt med fantastisk meny och service testa Bocca
(www.bocca.ee )

11:23  
Blogger Lisa sa...

Glorias var ascoolt. Men rätt dyrt.

11:31  
Blogger Xtian sa...

japp! Nu blev jag bjuden...så jag ignorerade priserna och låtsades som om jag var jackett-klädd borgarbracka med en charleston-dansande liten snärta med paljettklänning och hårband med fjäder...

Vinkällaren vägg-i-vägg är lite billigare.

13:43  
Blogger Filippa sa...

Åh, vi var på ett ställe snett bortom Rådhusplatsen med grisar till blomlådor - fantastisk fläskstek! Men hoppas du flög dit för båten lämnar en del övrigt att önska.

14:34  
Blogger Lisa sa...

Båten var het OK faktiskt. Bara vissa dagar det är sjöslag i dubbel bemärkelse.

15:07  
Blogger FH a.k.a. Bosse sa...

Fick tunt skuren lardo serverad med honung och valnötter på en resa i Italien. Minns inte om jag tyckte det var gott. Defintivt annorlunda.

15:57  
Blogger Lisa sa...

Bosse: Prova lardo med lite rå lök och nymald svartpepapr på en tun rostad skiva ljust surdegsbröd. Då kommer du inte glömma det. Galet gott!

16:29  
Blogger Bendel sa...

Enda gången jag inte gillat lardo är på Armanis restaurang i Milano. Jag valde korkat nog en rätt bestående av tunna skivor lardo omlindade runt en mozzarella med ostrongömma.

22:29  
Anonymous Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=ZZcCmsKvB_k

:D

02:17  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida