Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

måndag, september 17, 2007

En matskribents bistra liv

19 krogar på en dag i Helsinki. Och Ivana Helsinkis visning av vår och sommarkolllektionen i en ruin på Sveaborg fästning. Gjorde en mental shoppinglista som kommer att få svårartade ekonomiska konsekvenser. Resa hem och dit med en rysk torpedbåt.

Druckit champagne i hiskeliga mängder. (Den pinsamma sanningen är att jag inte tokdiggar kolsyra och hellre vill ha vanligt vin, allra helst i samma prisklass.) Spottat ut burkad anklever men artigt svalt den ljuvt smältande färska. Rynkat på näsan åt ammoniakdoftande fisksoppa och lett hult mot den skvattgalne kocken som serverade den bästa bulgursallad jag ätit.

Nio krogar nästa dag i Tallin. Från sunkig vägkrogsstandard till banbrytande nyestniskt. Och sen tre barer på kvällen. Hoppade lyckligtvis över salmiaksnapsen.

Har man rätt att vara lite trött? Bli nu inte upprörda över den summariska skildringen. Skriver som bäst på en pyttig Tallinguide och en lite mer initierad Helsinkiexposé som kommer att publiceras snart, mycket snart på ett nät nära dig.

Och för er som är avundsjuka: en krog på en dag kan vara himmelriket. Fem krogar är tosigt. 19 krogar ger men för flera dagar.

Etiketter: , ,

7 kommentarer:

Blogger Anne sa...

Åh, stackars dig. ;) Vågar man hoppas på Tallinguiden riktigt snart? Åker nästa måndag! (En äkta matbloggsresa - tre matbloggare åker för att besöka en fjärde.)

08:34  
Blogger Lisa sa...

Oj vad kul!

nej Tallinguiden komer nog först i november. Men jag rekommenderar Garden (fast just nu är kockan och praktiserar på Oaxen så det kanske inte är så bra som det brukar ...

Ö är också bra men lite dyrare.
De har ett toppenbra billgt kafé vägg i vägg med mer husmansaktigt att äta.

Jag gillade inte maten på vitlöksrestaurangen.

08:47  
Blogger Björn sa...

Oh, då hoppas jag att den blir klar i _början_ av november. Ska dit med M den 9:e...

09:20  
Blogger Björn sa...

Lisa, vet du om Garden har någon webbsida? Har försökt googla efter dem, men har svårt att hitta rätt...

10:07  
Blogger Lisa sa...

Återkommer om detta! Kockan lär vara tillbaka då!

10:51  
Blogger Anne sa...

Det slog mig förstås att vi inte har så många timmar i Tallinn. Nåja. Frukost och lunch ska vi väl hinna i alla fall. Och shopping. Fyndade du något spännande?

20:12  
Blogger Lisa sa...

Rekommenderar Pegasus, bra mat till bra priser. Gloria om ni vill ha en absurd underbar tidsresa och har gott om pengar. Hann inte shoppa alls!

11:09  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida