Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

lördag, september 22, 2007

Kärlek är ...

Minns ni de hysteriskt förnumstiga serierutorna med nakna, men könlösa gnomer (eller vad det nu var)? En del av 70-talet jag försöker förtränga. Nå, den här kärleksdefinitionen fanns inte med: ... att bli serverad underbart fair tradekaffe och rostat grovt bröd med perfekt krämig äggröra och Calabrese-salami till frukost.

Om det inte är kärlek vet jag inte vad kärlek är.

Här finns lite mer inspiration. Berätta om er bästa frukost! Lägg gärna länkar i kommentarerna. Nördigaste eller roligaste frukosten blir nästa Veckans matnörd.

Etiketter: , , ,

11 kommentarer:

Blogger Isobel sa...

Vad sägs om pannkakor med ricotta, aprikoser och valnötter? Eller french toast på colomba fylld med apelsin och vanilj?

09:36  
Blogger ann-lou sa...

Vad sägs om nybakade igelkottfrallor med en god lagrad cheddarost och fikonmarmelad? Till detta en kopp krav- & rättvisemärkt java.

10:49  
Anonymous bulan sa...

Jag antar att en Ettan-portion, avslagen coca-cola och en chokladmuffins inte räknas som frukost. Men jag hade roligt kävllen innan.

11:24  
Blogger Björn sa...

När jag bodde i egypten stannade jag till varje morgon vid ett fabriksbageri och köpte pitabröd. De tog dem direkt ur ugnen och la i en påse till mig. Sen när jag kom fram till jobbet fyllde jag de fortfarande varma bröden med fetaost och riktigt smakrika solmogna tomater... till det ett glas te - sånt egyptiskt granulerat te som sjunker till botten av glaset. Fantastiskt gott.

11:40  
Anonymous Tania sa...

De helger som jag är ledig så äter vi maratonfrukostar bestående av guavajuice i chanpagneglas ( det är viktigt) rostat surdegsbröd med hårdost ( get) min hemlagade aprikosmarmelad , kaffe .Det tillhandahålls även bagels, lax, pocherat ägg och philadelfia ost.När det är extra synd om mig så äter jag rostad fullkornsbagael , bregott med havsalt, nutella och starkt lagrad prästost. Men det vågar jag nåstan inte berätta .

12:45  
Anonymous YoYo sa...

Min roligaste frukost var en sushi frukost i Hong Kong i somras! Kolla http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.316203!

Det var en intressant frukost med nudlar, soppa, fisk, grönsaker och massa grönt te!

18:57  
Blogger FH a.k.a. Bosse sa...

Kanske inte veckans matnörd. Snarare svullo. Men den här vulgomackan är ett kärt minne.

21:10  
Blogger Eva sa...

En bra frukost innehåller framför allt tidningar. Gärna engelska söndagsbilagor som väger ett ton. Därtill: kinesiskt thé, hembakt bröd med solrosfrön, god ost och hemkörd rabarbermarmelad. Sen en tidning till, sen kaffe och bulle.

15:35  
Blogger karin sa...

När jag skall ta morgonflyget bort på semester brukar jag alltid ta en starköl på flygplatsen. Dels för att fira att det är semester, men också för att se alla ogillande blickar från främst äldre damer som tycker de varit våghalsiga att ta ett wienerbröd...
Jag kan tom. tänka mig ett wienerbröd till ölen

20:00  
Blogger Anna-Karin sa...

Min bästa frukost?
Det var i samband med att jag gjorde mina fältstudier i Indien.
Efter att ha lämnat vår värdfamilj och studier åkte 7 tjejer ner för att resa runt i Goa och Kerela. vi åkte i en skraltig buss neråt i landet och stannade till i parken för att en tidig morgon åka båt och skåda djur. Vi såg inga djur den morgonen men efteråt stannade vi till på ett litet ställe i närheten som någon hade läst om i guideboken och som skulle ha eget hembakat bröd och färskpressad jos.
Stället vissade sig vara en lummig trädgård, allt var väldigt vackert och lugnt.
Vi beställde in den färskpressade josen, det hembakadebrödet och kaffe(för mig blev det även en supergod bannanpankaka).
Sen åt vi alla socionomtjejer i andakt med det lummiga frukträden över oss och fägelkvitter i fjärran.

20:37  
Blogger Lisa sa...

Alltså hur jävla bra ni än var så knep ann-lou priset. Inte bara för att igelkottarna är bedårande utan för regisserandet av mass-scener av Spartacus-format. Och då vet man ju ändå hur kassa igelkottar är på att ta regi.

Hederspris går till Tania för kombinationen av Nutella, bregott och prästost. Vågat!

21:25  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida