Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

lördag, augusti 11, 2007

Bondens egen marknad

isoBättre än någonsin är betyget efter en långpromenad till Katarina Bangata. Jag är fortfarande rätt besviken på att flesta charkprodukterna smakar tamt av prefabricerade kryddblandningar, trots att de tillverkas på eggande råvaror som struts, vildsvin eller hjort. Och med K, säger jag: Var är kycklingen? Men grönsakerna har blivit mer varierade.

Trevligaste bekantskapen är Wann som odlar asiatiska örter, mina älskade rosa shalottenlökar och andra godsaker.Flera knippen av de magiskt skimrande pyttelökarna åkte ner i vagnen och hamnade i kvällens sallad. Till sällskap, både i vagn och sallad, fick de knippen av finfin koriander, söt thaibasilika och friskt doftande mynta. Väl hema mötte de en älg, men det gick vägen. (Recept i morgon)

Med hem hade vi också gröna bönor, mangold, färsk vitlök, sisådäriga färska tomater och makalösa torkade dito. Åh, visst jo! Dessutom en hemlig ingrediens som det blir gissningstävling på eftersom matnördsvinnarna envisas med att vara blogglösa.
DSC_0225DSC_0043
DSC_0027DSC_0183

Etiketter: , ,

3 kommentarer:

Blogger görel sa...

Aargh! Jag vill också gå på bondens marknad! Men det finns ju ingen i Uppsala ... Jag får nog ta mig en stor plånbok och åka ner till Stockholm nån lördag. Kameran följer definitivt med. Är det varje lördag nu under skördesäsongen eller?

01:13  
Anonymous Christina W sa...

Åhhh och Åkerbys chiliplantor och lösviktschilisar och de biodynamiskt odlade gurkorna som smakar sååå mycket mer. Har bara köpt grönsaker när jag varit där eftersom jag sällan har kylbag och har en bit hem.

06:44  
Blogger Bendel sa...

Fina bilder!

10:40  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida