Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

torsdag, juni 21, 2007

Roligare läsning ...

... än magsura jeremiader. Det är inte bara Matälskarna som återupptäckt sniglar. Kanadensarna är på det också.
Apsnuvig på hotellrumet har jag kommit mig för att läsa Liza Marklunds "Nobels testamente". Den är riktigt bra. Effektivt berättad, driv, tempo. Trovärdigt. Hennes absolut bästa. Mäkta cool kvinna, dessutom.
Eftersom jag haft henne som chef är jag glad att hon blev författare istället.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer:

Blogger Ilva sa...

Den sista meningen är mäkta ambiguo som man säger på italienska (och som jag inte kommer på den svenska motsvarigheten på just precis nu)... Krya på dig!

14:22  
Blogger Lagers tabberas sa...

Jag ska verkligen ge mig tid i sommar och under pappaledigheten och mellan blöjbyten och tröst och promenader och tvätt att läsa Marklund jag också samt en massa annat. På nattygsbordet ligger en brevväxling mellan Pasternak och Rainer Maria Rilke som jag vill komma igenom - den är smått klassiskt och djädrans exotisk. (www.erstz.se)
Sedan har jag en massa utskrifter från intervjuer som jag har att göra för en bok som ska komma till nästa höst (eg. kommande vår på svenska)
Men skitsamma - det var sniglar jag nappade på - var en snigelälskare av stora mått, men blev "botad" av trädgården, den egna alltså och har väl sekadörsmördat ett X antal tusen mördarsniglar och trampat ett X antal 100 vinbärssnäckor åt helvete. Det klet som återstår är svårt att referera till mat, Ursäkta! Och vi som älskade varann så mycket!

17:58  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida