Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

onsdag, december 13, 2006

Mer från Matlabbet

Igår fylldes Matlabbet av doften av citrongräs, två sorters ingefära och larmet av en skock webbnördar. Det är roligt att ha kurs, inte minst när maten blev så bra som igår. Och varje gång kommer mina smarta deltagare på att det finns något i recepttexterna som går att förbättra.
Som vanligt blev det för snärjigt för att ta bilder på resultatet. Men här är en liten mobilförevigad idé till ett inledande tilltugg. Halvgrovt bröd med den utmärkta svenska hårdosten Allerum XO toppat med marinerad paprika. DSC00056.JPG
Paprikan är tillfuskad av Zetas utmärkta (men dyra) grillade paprikastrimlor på burk som försvenskats med rostade bruna senapsfrön, rostade brödkummin, finhackad schalottenlök, en gnutta äppelcidervinäger och två gnuttor gyllene kallpressad rapsolja.
Till detta serverades ett glas Casal di Serra ett ytterst välgjort, uppfriskande italienskt vin med den märkvärdiga egenskapen att det smakar dubbelt så bra när man dricker det stående. En egenskap det delar med barhängsviner som Vinho Verde och txakoli.
Tack till alla förtjusande deltagare och till kompetenta fröken Bagge som assisterade.

5 kommentarer:

Anonymous Bengt sa...

Casal di Serra är ett mycket gott vin. Funkar också bra till matjesill och det är det ju inte många vin som gör. Gewurtstraminer funkar också bra till matje.
http://peko.se/blogg/2005/07/07/mina_basta_recept_och_tips_for_en_riktig/

08:57  
Blogger Lisa sa...

Intressant! Gewurztraminer anses ju ha en liten dillton som matchar matjes. Men litchi-inslaget ger väl lite mer fusion-effekt.

10:10  
Anonymous Anders sa...

Tack för en mkt bra genomgång igår Lisa!

Fick mycket att tänka på inför nästa gång man ska göra ngt asistiskt!

14:24  
Anonymous Stina sa...

Tusen tack för en mycket lärorik och rolig kväll!

15:49  
Anonymous Daniel sa...

Måste också passa på att tacka för allt i tisdags, det var riktigt kul!
Och jag är fortfarande mätt...

09:21  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida