Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

lördag, december 09, 2006

Lördagsägg och kärlek

DSC00057.JPG

DSC00063.JPG Is it possible to fall in love over a dish of onions? Frågan ställs av Maurice i Graham Greenes "The End of the Affair". Jag kan inte svara på den frågan. Det enda jag vet säkert är att en doft av timjan kan få kärleken att uppfylla en totalt.
I morse dök lördagsäggen upp i form av en omelett smaksatt med parmesan. Fylld med fräs på lök, champinjoner, tomater, en nypa citronskal och den mest underbara franska timjan du kan föreställa dig.
Jag hoppas att du någon gång får smaka en sådan omelett.
För övrigt tycker jag att det inledande citatet är en av de vackraste meningarna inom litteraturen. Inte nödvändigtvis för att det handlar just om lök utan för att det ställer det triviala samtidigt i kontrast och i relation till det mirakulösa. Hela meningen andas förundran.

1 kommentarer:

Blogger Gitto sa...

Det låter underbart. Själv är jag fortfarande på fel sida av dygnet efter jobbande, hetspluggande och tenta, så jag ska inte ha frukost förrän i kväll (om jag lyckas somna). Det blir i alla fall en lätt måltid på ugnsrostade kastanjer med citronsmör och lite rödvin. Det har jag längtat efter ända sedan löven blev gula.

12:37  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida