Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

fredag, december 08, 2006

Extra varor från Ekolådan

DSC00057.JPG
Ser fram mot att testa de varor man kan beställa extra från Ekolådan. De kom inte förrän idag på grund av en miss i logistiken. Redan nu har ett räligt äppelte från Simon Levelt diskvalificerat sig från att vara med på bilden. Saker som åker i soporna är aldrig bra för miljön.
Men jag är överlycklig att ha fått tag på den milt nötiga kallpressade solrosoljan från Fyra årstider. Den franska godingen är fullkomligt sublim i en chokladmousse (konsistensen blir obeskrivligt len) eller en tryffel och klår i mitt tycke olivolja i salladsdressingar till grova vintersallader.
Hjälp, vilka jobbiga adjektiv och rent av adverb jag förföll till ...
Var försiktig med oljan! Den måste förvaras i kyl, för den härsknar lätt. Och det är obegripligt varför den tappas på ljus flaska eftersom solljus påskyndar processen. Ibland är den dålig redan när man köper den. Jag har redan testat den här som var finfin.
Jag har även vissa förhoppningar om det ekologiska kaffet, även om det inte är rättvisemärkt.

Uppdaterat: Ber tusen gånger om ursäkt. Kaffet från Fyra Årstider är visst rättvisemärkt. Såg jag vid närmare gransking.

7 kommentarer:

Anonymous Louise sa...

Jag blev sugen på den där solrosoljan av din beskrivning. Det nötiga borde funka bra till morotskaka, som jag inte bakat på väldans länge. Vet du eller någon annan som läser det här var man kan få tag på den?

19:06  
Blogger Jessika sa...

Om jag har fattat saken rätt använder du en aning solrosolja i chokladmousse?
Ungefär hur mycket och i vilket stadie? Istället för smör?

19:37  
Blogger Lisa sa...

När jag bodde i malmö fanns den i vissa vanliga konsumbutiker.
Tror att 1/2 dl i en musse till 4 portioner är lagom. Smör har jag aldrig i mousse för det blir för hårt. Vet inte hur den funkar i morotskaka. Priset är OK.

22:06  
Anonymous Heléna sa...

Har länge funderat över att prova ekologiska frukt-och grönsakslådor. Du som har testat, hur är det ? Trodde det endast fanns Ekolådan och Årstiderna här i Stockholm men idag snubblade jag över Mossagården. Deras singellådor är mycket billigare än Årstidernas tex(jag bor själv). www.mossagården.se alltså
Har du hört talas om mossagårdens produkter Lisa ?

18:32  
Blogger Lisa sa...

Ingen koll på Mossagården! Måste testas!
Hittade inga lådor på deras hemsida.

20:12  
Anonymous Heléna sa...

jo visst finns det lådor ! fast de verkar inte köra ut lådorna till dörren i Sthlm, finns lite olika hämtningsställen, bl a på Söder
Klicka på Ekobutiken i vänsterkant så kommer sortimentet upp

21:21  
Anonymous Heléna sa...

o de lämnar även i Hägersten, nära mig. kanske ska jag testa..

21:25  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida