Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

fredag, december 08, 2006

Foträta Ekolådan

Nå, igår kom då Ekolådan. Innehållet var korrekt. Inget behövde slängas. Men jag blev inte heller särskilt upphetsad av något. Alla grönsaker låg huller om buller i lådan. Det var en en bastant, broccoli, en kålrot, morötter, en slätstruken sallad, en grov purjo. Två avokado. Trista tomater. Några fina palsternackor. Det kändes väldigt dyrt med 240 kronor. (Det blir billigare om man köper fler lådor ...)
Jag är nästan helt okänslig vad gäller matpriser. Jag har bara en bestämd känsla av att man kunde ha mycket roligare för pengarna. Men känslan kanske infinner sig när vi äter av prylarna. Återkommer med rapporter.
Det enda riktigt upphetsande inslaget var en stor bukett kraftig, kalasfin timjan. Tyvärr hade den packats underst i lådan och dessutom bredvid de trista tomaterna. Hört talas om etengas?
Vad jag längtar efter? En leverantör som vågar lite mer och tar ut svängarna. Som tummar på det biodynamiska och skickar riktigt bra tomater eller inga alls. Som vågar stoppa ner en Veckans Vara: en god olja eller ett paket kaffe.
Nåja, nästa vecka har jag beställt mer grejor från Ekolådan. Även skaferiprodukter som kaffe och olja. Och sen provar jag Årstiderna någon gång igen.

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Har du kollat in årstiderna, de har bl.a en singellåda. www.arstiderna.com

13:54  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida