Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

torsdag, november 09, 2006

Ohämmad konsumism

Vi har gjort slag i saken och köpt en glassmaskin. Ingen Pacojet men i alla fall. En riktig med frysfunktion utan läckande, trilskande frysblock. Nu väntar och längtar vi som barn till julafton.
Sen ska bloggas glassrecept!

16 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Återkom gärna med modell, pris och recension, för alla oss andra som inte heller har råd med en PacoJet.... /Stefan

08:59  
Blogger peblin sa...

Avis! Vilken lyx att slippa oroa sig för att kylpucken inte räcker till när man hällt i spriten... :)

Vilken maskin blev det?

09:00  
Anonymous Anonym sa...

Ååå, lyckliga ni. Det är ett sånt antiklimax att upptäcka att kylpucken är ofryst när man gjort den goda smeten.

Eva

09:20  
Anonymous torsten sa...

Det har nu gått flera timmar sedan dui publicerade nyheten om glassapparaten; Vi, dina trogna läsare och i allt nyfikna, kräver ett svar:
Vad heter Apparaten som ska frälsa er från glasstorkan?

10:19  
Blogger Lisa sa...

Av princip har jag beslutat att inte blogga om maksinen. Det får bli ett uppdrag för Johan (aka Slöbloggaren). Tjata på honom.

10:25  
Anonymous Anonym sa...

Vi har haft en ariete gelateria compact i 5 år köpt i danmark. Härlig maskin! och inte ohämmat stor men ganska skrymmande. Jag kan lova att den har vevat mycket glass och sorbet!

10:44  
Anonymous Anja sa...

Om ni behöver nya recept, missa inte Elisabeth Johanssons vackra och inspirerande glassbok "Iskallt"! Den innehåller innovativa recept och är formgiven på ett sätt som är snyggt och självklart (glassnyanser och runda glassformer som följer med genom boken). Och nej, jag är varken författaren, formgivaren eller förläggaren till denna bok (snygg allitteration där). Däremot gillar jag kokböcker.

Lisa, jag undrar fortfarande över ett av dina efterrättsrecept från Metros barndom. Tror att det innehöll frukt i saffranslag eller möjligtvis en cheesecake med saffran. Vet du vad jag babblar om?

Familjen gillar också Vilmas knäckebröd. Knäcket smakar bra, ser läckert ut och lådan är fin. + det är lokalproducerat (Danvikstull, öster om Södermalm).

Tack för en finfin och läsvärd blogg. Tycker att du gott kan vara lite elakare i dina omdömen så att vissa producenter får eld i baken.

20:22  
Blogger Lisa sa...

Hihi! Jag har minsann jobbat en hel del med Bettan som är lika gullig som duktig.
Johan kommer nog mest att kika i nördböcker.

21:49  
Blogger Johan sa...

Glassmaskinen är beställd, men vi får den först nästa vecka (förhoppningsvis). Jag avvaktar med avslöjanden tills jag har provat den.

21:57  
Anonymous torsten sa...

Fega inte ut nu. Kom igen med namnet.
aisFör övrigt; Om jag panerar fisk i krossade valnötter, blir den besk när jag steker den?

14:56  
Blogger Lisa sa...

Jag skulle steka på låg värme, annars bränns det innan fisken blir färdig. Eller bryna den runt om ich låte den gå färfi i ugn. Tror nog att jag hellre skulle gratinera under valnötstäcke där valnötterna blandats med andra saker.
Disk och valnötter kan vara lite knepigt eftersom valnötter har en dominant smak.

15:15  
Anonymous peter sa...

lisa och johan är kanske sponsrade av glassmaskinstillverkaren därför vågar de inte?

19:59  
Blogger Lisa sa...

Om vi var sponsrade skulle ni sett otaliga bilder på den redan nu. Nej, vi inser att vi som ledande inom den estrema glassnördsfraktionen är trendsättande och tar vårt ansvar genom att inte förleda andra att impulsköpa samma glassmaskin innan vi kunnat testa den grundligt. Tålamod, mina vänner!

08:45  
Blogger peblin sa...

Måste faktiskt protestera mot boktipset. Jag blev grymt besviken när jag fick boken "Iskallt" - jag hade hoppats på att få lära mig lite om hur man gör glass. Tips på hantering av maskinen, lite "infrysningsteori" ala "hur påverkar alkohol frystiden", handfasta tips för oss stackare med bara kylpuck, sockerhalter för sorbeter etc.

Men. Sorry. Inget av detta. Nada. Bara en bibba recept, av samma kaliber som receptfoldern som kom med maskinen. Snygga bilder, snygg form, men som inspiration för hemmaexperimenteraren fullkomligt värdelös.

Det som är tristast med boken är att den HADE kunna blivit sååå bra, om Elisabeth följt sin första hunch - i förordet skriver hon "Min första tanke var att det här skulle bli en faktabok om glass, där varje kapitel skulle börja med ett grundrecept på olika glassar, något jag själv saknade under mina år som restaurangkonditor." Men sen blev det inte så, alls. Synd, tycker jag.

(Däremot har jag haft behållning av de 4 sidorna i slutet med roliga glasssåser och tillbehör. Men det var ju liksom inte poängen.)

13:54  
Blogger Lisa sa...

Peblin, varför protestera? Låt oss bara enas om att det inte är en bok för nördar.
Anja: Kan du inte vara lite mer specifik?
Jag har inte kvar mina mtromanus, men kan säkert sno ihop eltt nytt recept.

13:59  
Blogger peblin sa...

Lisa: Jamen det var ju därför jag protesterade... av ren omtanke då tipset var riktat till er som ju är matnördarnas nördar :-D

21:08  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida