Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

onsdag, november 08, 2006

Vackra Vilma

DSC00027.JPG
Det finns mycket gott att säga om knäckebröd. Dels att det är så förbaskat fotogeniskt att det nästan är omöjligt att ta en dålig bild. Inte ens min futtiga mobilkamera sjabblar bort tillfället.
Sen är det nyttigt förstås, så länge man inte väljer vitt veteknäcke. Men det är så ruggans trist att det inte kommer över min tröskel i alla fall.
Knäcketrenden har lett till att det dykt upp en massa småproducenter på marknaden. Hutlöst dyrt men värt varenda krona. Kanske inte att bräka i sig som vardagsmat, men för de där tillfällena då man gjort sig förtjänt av något extra. En favorit är Vilmas knalliga knäcke i olika smaker. Perfekt som lyxigt snacks före maten med lite hemgjord pastej, humus eller oströra.

5 kommentarer:

Anonymous Mårten Gustafson sa...

Hm, jag har visserligen inget emot vanligt sketet Wasa Husman eller Falu Rågrut men det där måste nog testas. Stod och fingrade på en förpackning på Grays Deli härom veckan utan att tänka och gick således där ifrån tomhänt.

09:15  
Anonymous Anna Josefsson sa...

Nyttiga vet jag inte direkt om Vilmas knäckebröd är... De flesta smakerna innehåller mest vitt vete, och alla sorter innehåller honung och sirap.

10:13  
Blogger Lisa sa...

Det beror på vad man jämför med. Jag räknar Vilma som snacks/kaka och inte som bulkföda. Och anser varken socker eller honung vara omedelbart dödande. Dessutom innehåller de surdeg och har förmodligen rätt OK GI ändå på grund av texturen.
Att jaga socker i bröd när det används som krydda är inte min grej. Ungefär som när tidningarna förfasar sig över sockret i ketchup. Kolla va i inggrediensförteckningen sockret står så får du en fingervisning om mängden. Större delen av sockret försvinner dessutom vid jäsningen.

10:32  
Anonymous anna josefsson sa...

Som snacks/kaka tycker jag också att de passar bra. Det var inte sockret jag främst syftade på, utan att de mest innehåller vitt vete, vilket du skrev att du INTE tyckte man skulle välja.... Dessutom är det endast en sort (Sjufrön) som innehåller surdeg.

14:56  
Anonymous Anonym sa...

Rootfruit är det optimala lyx-snacks du kan äta innan maten, så gott! Speciellt mandelpotatischipsen men jag gillar också rotfruktsblandningen.

08:19  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida